Serie A

A kiesőjelölt csatárának pókhálózó góljával kapott ki a Lazio

Meglepetésre vereséget szenvedett a Lazio az utolsó előtti helyen álló Novara otthonában a Serie A 33. fordulójának szerda kora délutáni mérkőzésén.

A Lazio mostanában nem tekinthető magabiztos élcsapatnak, hiszen többek közt kikapott Parmában és a Novarához hasonlóan egyelőre a kiesők között álló Lecce ellen is csak egy pontot szerzett. Nem tudott felpörögni az együttes a szerda déli meccs elejére sem, az első félidőt szinte végig a hazaiak uralták.

Morimoto és Mazzarini is veszélyes volt a hazaiak oldalán, és bő félóra után meg is szerezte a vezetést a Novara. Igaz, ehhez kellett a római Diakite ügyetlensége is, egy jobb oldali beadást a kapunak háttal állva tudott valahogy a saját hálójába juttatni. (1-0)

A Novara játékosai örülnek Mascara győztes góljának a Lazio elleni mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

Két perccel később azonban máris egyenlített a Lazio, miután Fontana kapus kivédett egy távoli lövést, Candreva pedig egyedül jött a kipattanóra és a hálóőr alatt befejelte a labdát. (1-1)

A szünet előtt Morimoto még veszélyeztetett egy lapos lövéssel, illetve Canának is volt egy ígéretes fejese, majd a fordulás után átvették a vendégek az irányítást.

Sokkal többet birtokolták a labdát, és idővel helyzeteik is voltak, de Cana és Mauri sem tudta tisztán eltalálni a kaput. Csak egy lesgólra futotta a Sasoktól, majd meglepetésre újra a Novara került előnybe. A 79. percben a frissen beállt Mascara végzett el szabadrúgást a kapuval szemben, kissé a jobb oldalon, és gyönyörűen kilőtte a bal felsőt, a labda a kapufát érintve került a hálóba. (2-1)

A Lazio nem tudott érdemben reagálni a helyzetre, a labdát sem nagyon tudta megtartani, így kikapott, amivel megadta a lehetőséget az Udinesének, hogy utolérje őket. A Novara a győzelemmel kissé közelebb került a bennmaradó h0elyekhez, de a hátránya így is nyolc pont a később pályára lépő, 17. Genoa mögött.

Serie A
33. forduló
Novara-Lazio 2-1 (1-1)
gólszerzők: Diakite (35. - öngól), Mascara (79.), illetve Candreva (37.)