Bajnokok Ligája

A futball az ilyen, nem mindig a jobb nyer - Fernando Torres

A Bajnokok Ligája elődöntőjének második mérkőzésén a címvédő Barcelona fogadta az angol Chelsea együttesét, Josep Guardiola csapatának 1-0-s hátrányból kellett volna a maga javára fordítania a párharcot. Ugyan a katalánok az első félidőben volt, hogy továbbjutásra álltak, végül a Chelsea emberhátránya ellenére 2-0-ról egyenlíteni tudott, így 2008 után ismét beverekedte magát a legrangosabb kupasorozat fináléjába.

A mérkőzés 92. percében a csereként beálló Fernando Torres góljával egyenlített a Chelsea, amely végül 3-2-es összesítéssel lépett tovább a címvédő testén kereszül a döntőbe. A katalánok óriási fölényben futballoztak a 180 perc során, végül mégis nekik kellett gratulálniuk az ellenfélnek. 

"Ilyen a futball, nem mindig a jobbik nyer. Tisztában voltunk vele, hogy amit játszanunk kell a Barcelona ellen, az nem éppen látványos. A saját fegyvereinket kellett használnunk, és ezek jól is sültek el a két meccs alatt" - mondta a lefújás után Torres. "Rengeteg lehetőségük volt, de Ramires góljával életben tartottuk a reményeinket. Óriási tisztelet jár a Barcelonának, mivel tudjuk, hogy ő a világ legjobb csapata" - mondta a spanyol támadó, aki szerint még csodássá is válhat a Chelsea idei idénye.

"Bekerültünk két sorozat döntőjébe is, valamint még harcban vagyunk a Premier League negyedik helyéért. Lehet, hogy ez a rossz szezon végül mégis emlékezetes lesz".

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés
Barcelona - Chelsea 2-2 (2-1)
Barcelona: Valdés - Puyol, Mascherano, Piqué (D. Alves, 26.) - Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas )Keita, 74.) - Alexis, Messi, Cuenca (Tello, 68.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill (Bosingwa, 12.), Terry, Cole - Meireles, Mikel, Lampard - Ramires, Drogba (Torres, 80.), Mata (Kalou, 58.). Menedzser: Roberto Di Matteo.
Gólszerző: Busquets (35.), Iniesta (43.), ill. Ramires (45+1.), Torres (90+1.)
Sárga lap: Messi (71.), ill. Mikel (32.), Ramires (45.), Ivanovics (50.), Cech (59.), Lampard (72.), Meireles (89.)
Piros lap: Terry (37.)  
Statisztika
72% Labdabirtoklás 28%
16 Kapura lövés 6
7 Kaput eltaláló lövések 3
9 Kaput nem találó lövések 3
11 Szabadrúgás 8
10 Szöglet 1
1 Les 1
26 Bedobás 15
1 Védés 4
6 Kirúgás 17
7 Szabálytalanság 10
0 Piros lap 1
2 Sárga lap 6