NB I

A bírókat inzultáló zalaegerszegieket nyár végéig eltiltották

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa 700 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az élvonalban maradásért küzdő Vasasra, mert Farkas Balázs futballistával szemben késedelmesen teljesítette szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeit.

Az MLSZ honlapja szerint a testület az OTP Bank Liga 25. fordulójának múlt szombaton játszott ZTE-Videoton (0-2) összecsapásán történtekkel kapcsolatban úgy határozott, hogy a zalaegerszegiek kiállított kapusát, Safet Jahicot, valamint csapattársát, Leon Panikvart augusztus 31-ig eltiltja a futballmérkőzésektől. Az első félidő hajrájában a játékvezető - az asszisztense jelzése nyomán - a Videoton javára ítélt büntetőt. Panikvar ezután a labdával mellkason lőtte a partjelzőt, a bíró azonban nem neki, hanem Milan Bogunovicnak mutatta fel a piros lapot, Jahic pedig emiatt vehemensen rátámadt a játékvezetőre, aki őt is kiállította. Az ft a keddi ülésén a valóban vétkes Panikvar - illetve Jahic - tettét szankcionálta.

A tanács döntése értelmében Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője a csapat soron következő három NB I-es bajnoki találkozóján nem ülhet le a kispadra, s az öltözőbe sem mehet be. A zalai szurkolók rendzavarása miatt a sereghajtó és már kiesett ZTE-nek 100 ezer forintot kell fizetnie.

A fegyelmi tanács Rajczi Pétert (Újpest) - mint visszaesőt - négy, Pekár Lászlót (Kecskemét) kettő, Korhut Mihályt (DVSC), Gohér Gergőt (Diósgyőr), Youcef Sekourt (Diósgyőr), Sváb Dánielt (FTC), valamint Vaskó Tamást (Fehérvár) pedig egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltással büntette.