Snooker

O’Sullivan fél lábbal a nyolcaddöntőben van

  • Tóth Tamás

Véget ért a sheffieldi snooker világbajnokság harmadik napja, ahol asztalhoz állt a nagy közönség kedvencnek számító Ronnie O’Sullivan az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Peter Ebdonnal szemben.

A „Rakéta” mindössze kilenc játszma után már-már behozhatatlan előnyre tett szert, ugyanis 7-2-re vezet a legutóbbi pontszerző torna, a China Open bajnokával szemben. Ebdonnak tulajdonképpen egy kisebb csodára lenne szüksége a fordításhoz, bár nem szabad elfelejteni, hogy a 2005-ös vb-n 8-2-es hátrányból tudott győzni 13-11-re O'Sullivan ellen, ami annyira megrendítette Ronnie-t, hogy ekkor komolyan fontolóra vette a pályafutása befejezését.

Ebdon és O'Sullivan a snooker-világbajnokságon 2012-ben.

Matthew Stevens is a legjobb 16 közé jutott, miután meglepően könnyedén, 10-3-ra legyőzte Marco Fu-t.

Stepehen Maguire is újabb ellenfélre vár, ugyanis 10-5-re felülmúlta minden idők legfiatalabb snooker vb résztvevőjét, a mindössze 17 esztendős Luca Brecelt.

A világranglista ötödik helyén álló Shaun Murphy számára véget ért a vb, mivel 10-8 arányban vereséget szenvedett a 36. pozícióban lévő Jamie Jones ellen.

A hétfő esti órákban vette kezdetét a Stephen Lee – Andrew Higginson párbaj, ahol az első kilenc játszma után Higginson vezet minimális előnnyel (5-4).

Snooker
Világbajnokság
Matthew Stevens – Marco Fu: 10-3
Stephen Maguire – Luca Brecel: 10-5
Shaun Murphy – Jamie Jones: 8-10
 
A keddi program:
11:00,
Judd Trump – Dominic Dale
Ding Junhui – Ryan Day
15:30,
Graeme Dott – Joe Perry
Ronnie O’Sullivan – Peter Ebdon (7-2)
20:00,
Stephen Lee – Andrew Higginson (4-5)
Mark Selby – Barry Hawkins
A mérkőzéseket az Eurosport és az Eurosport 2 is élőben közvetíti.