Serie A

Kiakadt a genovai szurkolókra a labdarúgók szervezetének elnöke

Ritkán látható események színhelye volt a hétvégén a Genoa stadionja, ahol a Siena elleni bajnoki mérkõzésen a második félidõbõl alig néhány perc telt el, amikor a hazai huligánok félbeszakították a találkozót. Félórás késéssel folytatódhatott a küzdelem.

A Genoa ekkor már 0-4-es vereségre állt. A szurkolók füstbombákat és petárdákat hajigáltak a játéktérre, majd beözönlöttek a pályára és a saját csapatuk játékosaival levetették a mezeket, mondván, "nem méltóak a viselésére". Az Olasz Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (AIC) elnöke dühösen reagált a történtekre. - Nagyon súlyos esemény történt a mérkõzésen - mondta Damiano Tommasi. - Ezek valószínûleg ugyanazok a drukkerek voltak, akik miatt tavaly Omar Milanetto kénytelen volt elhagyni a klubot. Néhány hete az öltözõben is jártak, ami megengedhetetlen! Sajnos, az olasz élvonalban és különösen az alsóbb osztályokban rendszeresen zaklatják a játékosokat, ha a csapat nem hozza a várt eredményt.

A FIFPro felháborodását fejezte ki a genovai események miatt. Olaszországban aggasztó a helyzet, a játékosok folyamatosan ki vannak téve a szurkolói erõszaknak.