NBA

Újabb vereségével a Houston már biztosan lemarad a rájátszásról

  • Barcsai Róbert

Kilenc mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 114. játéknapján, amelyen az is eldőlt, hogy a Houston Rockets biztosan lemarad a playoffról, hiszen kikapott a Miamitól.

Miami Heat-Houston Rockets Goran Dragic

A nap nyitómérkőzése hihetetlenül szorosra, valamint izgalmasra sikerült, mivel a New York csak 113-112 arányban tudott nyerni Atlantában. Érdekesség, hogy a szoros állás ellenére a végeredmény már 1:40-nel a vége előtt, Carmelo Anthony kosarával kialakult, hiszen ezt követően senki sem tudott pontot szerezni. A Knicks nagyjai rendkívül jól szerepeltek, Anthony 39, Stoudemire pedig 22 egységet könyvelhetett el, míg a másik oldalon a Johnson-Williams-Teague trió minden tagja 20 pont fölé jutott.

Az est második mérkőzésén ha lehet, még tovább fokozódtak az izgalmak, ugyanis a Los Angeles Lakers 18 pontos hátrányt lefaragva két hosszabbításban 114-106-ra verte az Oklahoma Cityt, ráadásul mindezt úgy, hogy Metta World Peace egy durva könyökös miatt a kiállítás sorsára jutott, ám a játékos egyből bocsánatot is kért: „Remélem rendbe jön, és szeretnék elnézést kérni a Thundertől, valamint James Hardentől. Hatalmas meccs volt, és balszerencsére ilyen indulatok törtek elő belőlem.” Az összecsapás legeredményesebb játékosa Kevin Durant volt 35 egységgel, Kobe Bryant pedig 26 pontig jutott, pedig nagyon gyengén kezdte a meccset.

A Sacramento Kings is legyőzte a Charlotte csapatát, így a Bobcats mai, 114-88-as vereségével immár sorozatban 20 nyeretlenül megvívott mérkőzésnél jár, amely egyben a klub történetének leghosszabb negatív szériája. A meglehetősen sima meccsen DeMarcus Cousins hozta a formáját, a domináns center 29 pontot szórva vezette csapatát.

A Houston 97-88 arányban elvérzett Miamiban, így a Rockets már biztosan nem lesz ott a rájátszásban. A vendégek három negyeden keresztül tartani tudták magukat, ám a záró játékrészt 12 ponttal bukta el a houstoni alakulat, amely elsősorban a gyenge védekezésnek volt köszönhető, hiszen 31 pontot nyelt be a csapat. A Heat vezére ezúttal is LeBron James volt, 32 ponttal, de érdemes még kiemelni Norris Cole-t is, aki Mario Chalmers helyére bekerülve 16 pontot szórt.

A Denver csapata mai, Orlando elleni 101-74-es sikerével egészen a nyugati hatodik helyig kúszott fel. Érdekesség, hogy félidőben még egál körül mozogtak a csapatok, ám a szünet után jobban startolt a hazai Nuggets, így a második félidőt 27 ponttal tudták megnyerni Gallinariék. A Nuggets szokás szerint igazi csapatként működött, hiszen hatan is kétszámjegyű pontot könyvelhettek el, míg a vendégek legjobbja Ryan Anderson volt 24 egységgel.

Nem csak a Lakers, hanem a Clippers is nyerni tudott, akik hozták a kötelezőt a New Orleans 107-98-as legyőzésével, így a két Los Angeles-i gárda között csupán fél meccs a különbség. Chris Paul a mai összecsapáson tarthatatlannak bizonyult, rengeteg betörése által 19 büntetőt is kiharcolt, így végül 33 pontot termelt. Eric Gordon egykori csapata ellen 17 egységig jutott, egészen gyenge, 4/13-as mezőnymutatóval.

NBA
A 114. játéknap eredményei
Atlanta-New York 112-113
LA Lakers-Oklahoma City 114-106 h.u.
Charlotte-Sacramento 88-114
Detroit-Toronto 76-73
Miami-Houston 97-88
Minnesota-Golden State 88-93
San Antonio-Cleveland 114-98
Denver-Orlando 101-74
LA Clippers-New Orleans 107-98