Bahreini Nagydíj

"Seb király visszatért"

A nemzetközi sajtó elsősorban a világbajnoki címvédő Sebastian Vettelnek, a Red Bull német pilótájának a győzelmét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Bahreini Nagydíj másnapján.

Nemzetközi sajtóvisszhang:
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Seb király visszatért. Vettel győzött és a világbajnoki pontversenyben is átvette a vezetést."
Tuttosport:
"Vettel visszatérése!"
 
Nagy-Britannia:
Independent:
"A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel magabiztosan szállította a győzelmet a Red Bullnak, a Bahreini Nagydíjat pedig az előzetesen vártakkal ellentétben semmi sem zavarta meg. A nap legnagyobb sikerét mindazonáltal - váratlanul - Kimi Räikkönen, a Lotus második helyen célba ért finn pilótája érte el."
The Times:
"Vettel jött ki nyertesen a feszült bahreini hétvégéből. A vb-címvédő német a negyedik győztes az idei szezon negyedik futamán."
The Sun:
"Lewis Hamilton lassan megőrül: a kerékcseréjénél a csapat ismét kaotikusan dolgozott, s a hiba tulajdonképpen szertefoszlatta a brit győzelmi álmait."
 
Franciaország:
L'Equipe:
"Vettel csak mértékkel örült - a német vb-címvédő szerencsés, ugyanakkor a jövő szempontjából óvatos."
Directmati:
"Sebastian Vettel és a Red Bull újra felfedezte a szárnyait."
 
Spanyolország:
El País:
"Vettel bajnokhoz méltó stílusban reagált az eddigi eseményekre. Győzelmével ismét a Red Bull áll az élen a Forma-1-ben. Az ember már-már azt gondolja, az osztrák csapat dolgozói nem is alszanak."
El Mundo:
"A versenyt megrendezték, pedig a bahreini lakosság nagy része ellenezte. Az ország uralkodója és Bernie Ecclestone, a Forma-1 császára elégedetten mosolygott, miután érvényesítette akaratát. Nekik mindegy volt, ki fizet ezért nagy árat."
AS:
"Vettel a visszatérését ünnepelte. A világbajnokság olyan változatos, mint még soha: négy futamon négy különböző győztest avattak, s már négy pilóta vezette a vb-pontversenyt."
Sport:
"A hatalmon lévők elválasztották egymástól a versenypályát és a politikai tüntetéseket. A Forma-1 nem reagált az országban uralkodó valós állapotokra."
 
Ausztria:
Kurier:
"A világbajnok ismét versenyben van - Sebastian Vettel nyerte a feszültség és vita árnyékolta Bahreini Nagydíjat, s ezzel véget vetett a Red Bull mini krízisének."
Österreich:
"A rakéta-Vettel ismét vezeti a pontversenyt - Sebastian Vettel visszatért!"
 
Portugália:
O Jogo:
"Sebastian Vettel a régi szép időkhöz hasonlóan ismét az első rajtkockából indulva aratott győzelmet."