Premier League

Nincs meglepetés, Robin van Persie az év játékosa

  • MTI

Az Arsenal holland csatárát, Robin van Persie-t választotta meg az év játékosának az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő futballisták szövetsége (PFA).

Az Arsenal holland csatárát választotta meg az év játékosának a Premier League-ben szereplő futballisták szövetsége.

A 28 éves támadó 28 találatával vezeti az élvonal góllövőlistáját, s együttese nagyban neki köszönheti, hogy három fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll a tabellán.

"Mindig jó érzés, ha mások dicsérik az embert, de ha a vetélytársaktól kapod az elismerést, az egészen különleges dolog, nagy megtiszteltetés" - mondta van Persie, a harmadik holland, és 2004 után az első Arsenal-járékos, aki megkapta ezt a díjat.

A válogatott futballista természetesen az év csapatába is bekerült a PFA-nál, melytől a Tottenham Spurs játékosa, Kyle Walker kapta meg az év fiataljának járó címet.

A PFA év csapata:
Joe Hart (Manchester City) - Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Leighton Baines (Everton) - David Silva (Manchester City), Yaya Touré (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Robin van Persie (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United).