Motorsport

Most pontosan megtudtam, hol tartok ebben a kemény mezőnyben - Kis Viktória

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team
Címkék:

A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team két tehetsége, Gyutai Adrián és Kis Viktória is megkezdte a 2012-es szezonját az Alpok-Adria Bajnokságban. A két fiatal, tehetséges motoros fantasztikusan teljesített az időmérőn: Gyutai Adrián a pole pozíció után a futamgyőzelmet is megszerezte a 125GP kategóriában, míg a Superbike mezőnyében Kis Viktória a férfiak között a 29. helyet szerezte meg, míg a Magyar bajnokság Open kategóriájában a 4. helyen végzett. Kis Viktória úgy érzi, most megtapasztalhatta, hogy jelenleg hol a helye ebben a mezőnyben, ám a tesztekkel és rengeteg motorozással az év második felére képesnek tartja magát, hogy odaérjen a pontszerző helyek valamelyikére.

Amíg a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team élversenyzője, Győrfi Alen a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozata asseni futamán a 10. helyen állt, amikor egy víztócsán megcsúszva bukott és a verseny feladására kényszerült, addig a csapat másik két motorosa, Gyutai Adrián és Kis Viktória is megkezdte idei szereplését a SlovakiaRingen az idei Alpok-Adria Bajnokságon. A 125GP kategóriában Gyutai Adrián fantasztikus teljesítményt nyújtva előbb élete első pole pozícióját szerezte meg, majd megnyerte a vasárnapi futamot úgy, hogy a leggyorsabb köridő is az övé lett, azaz a maximális 27 ponttal zárta az idénynyitót.

A Superbike kategóriában induló Kis Viktória a szombati időmérőn a 2:17.8-as eredménye a 30. rajthelyre volt elég, míg a versenyen egy jó rajtot követően hatalmas csatákat vívva végül a 29. helyen végzett a tizedik körben Juhász Dávid bukása miatt leintett futamon. Mindenesetre Viki úgy érezte, a gumiválasztásnál nem reagáltak jól az időjárás változásra, és az időmérőhöz képest jóval hűvösebb, szelesebb időben az abroncsai egy idő után túl lágynak bizonyultak az egyre hidegebb aszfalton.

Kis Viktória a 29. helyen végzett a Superbike-ban az Alpok-Adria bajnokság szlovák vasárnapi idénynyitó futamán.

„A hatodik kör környékén a jobb oldali profil már eléggé elkopott, kigyorsításnál elkezdett csúszkálni a motor hátulja. A tizedik körben Juhász Dávid sajnálatos bukása miatt leintették a versenyt, de mivel teljesítettük a minimum távot, értékelhető lett a futamunk. Végül 29. helyen végeztem, magam mögé utasítva tíz férfit, ráadásul 2.17,231-es köridőmmel megfutottam az eddigi legjobbamat a szlovák a ringen. Összességében nagyon jól éreztem magam a futam alatt, csak azt sajnálom, hogy a rossz gumiválasztás miatt nem tudtam kihozni a maximumot. Noha messze voltam a pontszerzéstől, nem vagyok elkeseredve, hiszen az út elején járok. Arra mindenképpen jó volt a verseny, hogy megtudjam, hol tartok most, mert az tiszta volt előttünk, hogy hova akarok eljutni. Egy biztos, sok motorozással, a tesztekkel behozható a még tapasztalható lemaradásom” – fogalmazott Kis Viktória, aki ugyanezen verseny alatt a Magyar Bajnokság Open kategóriájában viszont a 4. helyen végzett.

Alpok-Adria Bajnokság következő futamát május 12-13-án rendezik Brno-ban, ahol már a csapat negyedik versenyzője, Nagy Győző is rajthoz áll a Superstock 600 kategóriában.