Jégkorong

Greg Lindqvist távozik Miskolcról

Távozik posztjáról Greg Lindqvist, a jégkorong ob I-ben, illetve a MOL Ligában is döntős Miskolci Jegesmedvék svéd vezetőedzője.

A miskolciak honlapja arról tájékoztatott, hogy Egri István, a Miskolci Jegesmedvék elnöke és Greg Lindqvist hétfőn délelőtt tárgyalt egymással. Korábban abban egyeztek meg, hogy április végig döntést hoznak a jövőről, addig ugyanis a klubvezetés a jövő évi költségvetés kialakításán dolgozik. A találkozó azonban hamarabb létrejött, ugyanis Greg Lindqvist olyan ajánlatot kapott más klubtól, amelyre most kellett válaszolnia, vagyis nem tud tovább várni a Miskolc ajánlatára.

"Sajnáljuk, hogy Greg így döntött, de a jelenlegi helyzetben a klub vezetésének olyan megalapozott döntéseket kell hoznia, amely biztosítja a következő szezon sikeres megvalósítását. Tudomásul kell venni, hogy az élsport finanszírozása ma nagyon nehéz és nekünk időre van szükségünk ahhoz, hogy egy ilyen sikeres szezon után előkészítsük a remélhetőleg még sikeresebb következőt. Greg eredményes munkát végzett Miskolcon, és ezt ezúton is köszönjük neki" - mondta el Egri István.

"Nagyon szép és eredményes kilenc hónapot töltöttem Miskolcon. Szeretném megköszönni a klubvezetésnek, a csapatnak és persze a fantasztikus szurkolótábornak, hogy ilyen emlékezetes és sikeres szezont tudhatunk magunk mögött. Most ugyan elválnak útjaink, de mint a mondás tartja:Soha ne mond, hogy soha!" - fogalmazott a svéd szakember.

A Jegesmedvék a MOL Ligában és a Magyar Kupában a Dab.Docler mögött a második helyen végezett, az ob I-ben a címét megvédő Sapa Fehérvár AV19 mögött lett ezüstérmesek.