Női kézilabda

Sorozatban nyolcadszor lett kupagyőztes a Győr

Egy pillanatig sem forgott veszélyben a Győri Audi ETO KC győzelme a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében: a Bajnokok Ligája-döntős együttes már a félidőben egytucatnyi góllal vezetett, s többek között a 11-szer eredményes Jovanka Radicsevics hathatós közreműködésével könnyedén nyert a Békéscsaba ellen.

Kovács Péter együttesétől már az is nagy bravúrnak számított, hogy sikerült egészen a fináléig menetelnie, de az már az első percekben látszódott, hogy a Vác elleni elődöntő rengeteget kivett a békéscsabai lányokból.

A címvédő Győr már az első tíz percben jelentős előnyre tett szert, köszönhetően Pálinger Katalin remek védéseinek és fantasztikus indításainak. Kovács Péter a 10. percben időt is kért, de hiába kérte lányait, hogy fussanak vissza a győri indulókkal, nem tudták feltartóztani a hazaiakat.

Karl Erik Böhn az első negyedóra után teljes sorcserét hajtott végre, pályára léphetett a fiatalok közül Planéta, Kovacsics, Orbán és Tóth Eszter is. A különbség az idő előrehaladtával egyenes arányosságban folyamatosan nőtt, a 23. percben a hazai közönség először számolhatott rá a viharsarkiakra (17-7).

A fordulás után a csapatok felhagytak a kemény védekezésekkel, így folyatódhatott a győriek gálája. A hazai publikum kérésére Pálinger Katalin még egy büntetődobással is megpróbálkozott, de Sipeki lábbal védte "kollégája" lövését. A végére átlépte a negyvengólos határt a címvédő, amely zsinórban nyolcadik Magyar Kupa győzelmét aratta - valamennyi sikernek részese volt Görbicz Anita és Vérten Orsolya is.

Női Magyar Kupa
Final Four, Győr
Döntő
Budapest Bank - Békéscsaba -Győri Audi ETO 22-42 (10-22)
Játékvezetők: Horváth, Marton.
Békéscsaba: Futaki, Veress, Sipeki (kapusok), Gávai 1, Glusica 4, Hajduch, Kamper, Kelemen 2, Ljubas 1, Szögi 2, Toskovics 4, Tóth K. 5, Tóth S. 2 (2), Zsilák 1. Edző: Kovács Péter.
Győr: Pálinger, Lunde Haraldsen (kapus), Amorim 2, Görbicz 4 (2), Gros 3, Hornyák 1, Kovacsics 2, Lekics 2 (2), Löke 7, Orbán A. 4, Planéta 1, Radicsevics 1, Tóth E. 1, Vérten 4. Edző: Karl Erik Böhn.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 7/4.
3. helyért
Vác- Siófok 29-26 (12-15)
Játékvezetők: B. Pech, Vágvölgyi.
Vác: Juhász E., Péntek-Dózsa, Bíró (kapusok), Barján 6 (1), Baross 1, Ertl 2, Fülöp 3, Gyetván 1, Horváth A. 1 (1), Ivanics 2, Klivinyi 6, Mészáros R. 3, Petrovics, Szondi, Tápai Sz. 4. Edző: Ökrös Csaba.
Siófok: Herr O., Lajtos (kapus), Ábrahám 5, Bloj, Bódi 4, Bogdanovic 2, De Souza, Herr A., Kiss O., Mörtel 8, Németh Cs., Szalai 2, Szepesi 5 (2), Varga. Edző: Imre Vilmos
Kiállítások: 4, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 2/2.