Premier League

Sir Alex Ferguson karrierje derbijére készül a City ellen

A Manchester United skót menedzsere az Everton elleni döntetlen után bajnoki döntővel is felérő találkozóvá minősítette az április 30-án megrendezésre kerülő Manchester City elleni városi rangadót.

Sir Alex Ferguson nem akarja elhinni, hogy kiengedtek két pontot a kezükből

Mint ismert, hiába vezetett két ízben is két góllal a Manchester Unied vasárnap az Everton ellen, David Moyes együttese a hajrában egyenlített, és elvitte az egyik pontot az Old Traffodról. Az eredmény azt is jelenti, hogy a jövő héten esedékes Manchester City - Manchester United mérkőzésen dőlhet el az aranyérem sorsa - legalábbis a Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint.

"Kétségkívül adtunk egy esélyt a Manchester Citynek - kezdte a mérkőzés utáni értékelését a skót szakember. "Ez azt is jelenti, hogy az Etihadban egy hihetetlen fontos, döntő kimenetelű mérkőzés vár ránk. Magunknak tettük nehézzé, de ez nem újdonság a számomra. Nincs mese, ott kell megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek" - mondta a Sky Sportsnak Sir Alex. "Egy City elleni rangadó mindig különösen fontos, és nem lesz ez másképp most sem. Sőt, azt hiszem kijelenthetem, hogy ez lesz pályafutásom legfontosabb városi derbije."

Ferguson természetesen rendkívül csalódott volt az Everton elleni eredmény miatt, főleg annak tükrében, hogy a szakvezető úgy látja, helyenként egészen káprázatos futballt produkált csapata.

"Nagyszerű találatokat értünk el. Szereztünk négy gólt az Old Traffordon, ezért nehéz elhinnem, hogy nem nyertünk. Ennek egyik oka az volt, hogy nem működött jól a védelmünk. Elöl remekül játszottunk, hátul viszont könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek".

Az összecsapás hihetetlen fordulatokat hozott, a Vörös Ördögök 0-1-ről fordítva már 3-1-re és 4-2-re is vezettek, de a vendégek mindannyiszor talpra álltak, 18 perc alatt három gólt rúgva egy pontot mentettek.