NBA

Otthon csúszott el a Miami

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 113. játéknapján meglepetésre hazai parketten szenvedett vereséget a Miami a Washingtontól.

Washingtoni skalp Miamiban

Kisebb pánikot keltett Dwyane Wade a Miami szurkolók körében, amikor majd három perccel a játék kezdete után elhagyta a parkettet, miután a bal mutatóujja kificamodott. A játékos és a Heat legnagyobb szerencséjére azonban időben távozott a játéktérről, és így elkerülte a komolyabb sérülést, és előreláthatólag a playoff kezdetére mindenképp bevethető lesz. A Heatnek ezzel viszont kifújt a szerencséje, és a meccset mindenki legnagyobb döbbenetére elvesztette a gárda a Washington ellen, és kétmeccses hátrányba került a keleti főcsoportelső Chicagóval szemben.

A Chicago eközben a címvédő Dallas Maverickst fogadta, a még továbbra sem 100%-os Derrick Rose-zal a keretben. A tavalyi MVP bokasérülése miatt már 26 mérkőzést volt kénytelen kihagyni az idényben, de a playoff közeledtével így is vállalta a játékot, hogy ne essen ki túlságosan is a ritmusból. Rose teljesítménye nem volt lenyűgöző három kihagyott derbi után, de azért tizenegy pontig és nyolc asszisztig így is eljutott, a többit pedig elintézték a Bulls többi kezdői, Luol Denggel az élen. Ez volt csupán a tizennegyedik alkalom a szezonban, hogy a Chicago mind az öt kezdőjátékosa parkettre lépett. A Bulls, ha nyer a hátralévő két mérkőzés valamelyikén az Indiana vagy a Cleveland ellen, akkor bebiztosítja helyét a főcsoport élén, és a főcsoportjátszmák során végig pályaelőnyt fog élvezni a chicagói együttes.

Hiába nyert a Milwaukee, a játékosok öröme mégsem volt felhőtlen, hiszen a Philadelphia 76ers is diadalmaskodott az Indiana Pacers vendégeként hosszabbítást követően, így a 76erst már csak egy győzelem választja el a biztos playoff-részvételtől. Az estét 30 ponttal abszolváló Brandon Jenningsnek Aaron Rodgers, a Green Bay Superbowl-győztes irányítója mondta el a rossz hírt, de ezzel együtt biztatta a Bucks játékosokat, hogy ne adják fel. A Bucks és a 76ers szerdán mérkőznek meg egymással, és ha addig az eredmények kedvezően alakulnak, akkor az az összecsapás nagyban befolyásolja majd a keleti nyolcadik helyezett kilétét. De az is lehet, hogy már nem lesz semmi tétje.

A Utah Jazz tartja magát a nyolcadik helyen, csak Devin Harrisék mindezt a másik főcsoportban teszik. A Jazzhez az Orlando Magic látogatott, és alaposan megizzasztotta a házigazdákat, de végül hosszabbítás után mégis Harrisék örvendhettek. A Utah helyére ketten is pályáznak még, azonban a Phoenix és a Houston párosából csupán az utóbbi vette sikerrel a játéknap akadályát: a Rockets a Warriorst verte hazai pályán, míg a Suns kikapott a vendégk Nuggetstől.

NBA
112. játéknap
Phoenix Suns - Denver Nuggets 107-118
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 106-109 h.u.
Miami Heat - Washington Wizards 84-86
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 93-89
Houston Rockets - Golden State Warriors 99-96
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 93-83
Milwaukee Bucks - New Jersey Nets 106-95
Utah Jazz - Orlando Magic 117-107 h.u.