Bahreini Nagydíj

Ma minden működött - Vettel

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyerte vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A Red Bull német pilótája mögött a Lotus két versenyzője, a 2007-ben a Ferrarival világbajnok finn Kimi Räikkönen és a francia Romain Grosjean végzett a második és a harmadik helyen.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel nyert Szahírban a Lotus két versenyzője,Kimi Räikkönen és Romain Grosjean előtt.

„Hihetetlen verseny volt, nehéz körülmények között versenyeztünk – kezdte futamértékelőjét Sebastian Vettel. – Sikerült jól elcsípnem a rajtot, és ez fontos volt, mert így tudtam megnyugtató előnyt kidolgozni a mögöttem lévőkkel szemben. Kimi így is nagyon gyors volt, majdnem utolért. De ma minden működött, jó volt a stratégiánk. Köszönöm a csapatnak, a szerelőknek. Az első három futamon nem voltunk elégedettek az autóval, oda-vissza variáltunk, rengeteg időt töltöttünk a garázsban, nagyon örülök, hogy most sikerült összehozni a pole pozíciót, és a futamon győzni tudtunk.”

„Nehéz volt Kimit és Romain-t magam mögött tartanom, de a verseny vége felé sikerült elhúznom és megtartanom az előnyömet” – tette hozzá a címvédő. Arra a kérdésre, hogy mi lett volna, ha egy körrel tovább tart a verseny, Vettel nevetve válaszolt: „Nem én voltam az egyetlen, volt egy pár pilóta, aki nem fejezte be a levezető kört, de végül is elég volt az üzemanyag.”

„Egy esélyt adtunk arra, hogy megelőzzem Sebastiant, csalódott vagyok, hogy nem sikerült megcsinálni – mondta a 2009 (Magyar Nagydíj) után ismét dobogós Räikkönen. – Az elején egy kis hibát csináltam a Ferrarival, de aztán javítottam, és végül esélyem volt a győzelemre. Már a tegnapi nap után is elégedettek lehettünk, a csapat megérdemli ezeket az eredményeket. Eddig nem voltunk száz százalékig elégedettek az autóval, ideje volt, hogy egy rendes eredményt felmutassunk.”

„Lehet, hogy meg lett volna a győzelem, ha könnyebben elmegyek Romain mellett – vélekedett a finn. Egy esélyem volt Sebastiannal szemben, de a fékezésnél a rossz oldalra indultam el, utána már nem tudtam mit tenni. Másodiknak lenni mindig csalódás, de el kell fogadnunk, és meg kell elégednünk vele.”

„Furcsa érzés – mondta első dobogós helyezéséről Grosjean. – Büszke vagyok a csapatra. Azt gondolom, mindenki meglepődött, milyen gyors az autónk a versenyen. Jó érzés, hogy először állhatok a dobogón, várom az első győzelmemet. Most van egy hét szabadidőnk, azután dolgozunk újra a gyárban, meg kell találnunk azt a hat másodperc különbséget, amivel megvert minket Sebastian.”