Férfi kézilabda BL

Krivokapicsék legyőzték az Atléticót, bajban van a Berlin

Remekeltek a hazai csapatok a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, hiszen az esélytelenebbnek tartott szlovén Cimos Koper legyőzte hazai pályán az Atlético Madridot, míg a Veszprémet a nyolcaddöntőben búcsúztató Ademar León feltörölte a pályát a Füsche Berlinnel.

A múlt héten edzőváltáson átesett horvát bajnokcsapat, a CO Zagreb érte el a legkedvezőtlenebb eredményt a pályaválasztók közül, hiszen a negyeddöntők első mérkőzéséni Ivano Balicék "csak" 31-31-es döntetlent játszottak a THW Kiellel. A német sztárcsapat erejét mutatja, hogy a találkozó nagyrészében hátrányban volt - néhol ötgólos előnyben játszottak a hazaiak - de a lefújás pillanatára sikerült a visszavágó szempontjából egy kecsegtető eredmény elérniük. A zágrábiak közül Marko Kopljar és Zlatko Horvat nyújtott extra teljesítményt, míg a másik oldalon a cseh Filip Jichá bizonyult tarthatatlannak. A szoros eredményben közre játszott, hogy a kieliek portása, Thierry Omeyer mindössze három védést tudott felmutatni, ez a szám pedig a francia klasszistól méltatlanul kevésnek mondható. A továbbjutás esélyese ezzel együtt a THW csapata, amely hazai pályán szinte biztosra vehető, hogy ki is harcolja a kölni Final Fourt.

A játéknap egyik legnagyobb meglepetését okozta Milorad Krivokapics együttese, a Cimos Koper. A szlovén gárda az ellen az Atlético Madrid ellen lépett pályára, amely a csoportküzdelmek során az MKB Veszprém ellen is megmutatta, hogy a sorozat egyik legnagyobb esélyese. A szlovén bajnokságban harmadik helyen álló koperiek 3500 fanatikus előtt végig vezetve fektették két vállra Talent Dusebajev csapatát. A hazaiak hőse a 17 védést bemutató Gorazd Skof kapus volt, de a portáson kívül több mezőnyjátékos is nagyot játszott. Egyaránt öt gólig jutott Skube, Brumen és Rapotec is, és ugyanennyiszer mattolta a spanyol kapusokat a magyar válogatott Milorad Krivokapics is. A madridi csapatban Hombrados és Sterbik remekelt, de a kapusduó sem tudta megakadályozni a vereséget. A háromgólos hátrány ettől függetlenül nem túl aggasztó az Atléticó számára, hazai környezetben meglepetés lenne, ha nem tudná ezt a minuszt ledolgozni.

A negyeddöntők egyik legkiegyensúlyozottabb párharcának tekintett Ademar León-Füsche Berlin találkozó szállította a legvaskosabb meglepetést. A nyolcaddöntőben az MKB Veszprémet kiverő spanyol gárda hazai győzelme nem, a különbség viszont annál inkább megdöbbentő: a leóni alakulat 11 góllal verte meg a Bundesliga élcsapatát. A félidőben még "csak" hatgólos differenciát a második játékrészben újabb öttel megtoldó spanyolok közül a szlovák Martin Stanovksky nyolc gólig jutott, ezzel pedig a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A vendég németektől a spanyol Iker Romero tudott csak felnőni a mérkőzés jelentette feladathoz,  csapata góljainak egyharmadát ő szerezte. Ugyan szokás mondani, hogy a kézilabdában bármi megtörténhet, azért az nehezen elképzelhető, hogy a berlini rókák a maguk javára fordítsák a párhacot.

A negyeddöntők negyedik mérkőzésén a dán AG Köbenhavn 29-23-ra győzte le a címvédő Barcelonát.

Férfi Bajnokok Ligája
negyeddöntők, 1.mérkőzés
ADEMAR LEÓN (spanyol) - Füchse BERLIN (német) 34-23 (16-9)
León, játékvezetők: Gubica, Milosevic (horvátok)
Ademar : Alamo (Losert); Stranovssky (8 3), Baena (4), Antonio García (4), Ferrer (3), Krivoschlykov (5), Ruesga (4, 1 p), Carou (1), Andreu (3), Di Panda (-), Borges (-), Cutura (2).
Füchse: Heinevetter (Stochl); Spoljaric (-), Christophersen (2), Jazska (2), Petterson (4), Laen (1), Ricwien (-), Nincevic (2), Bult (2), Pevnov (2), Romero (8, 3 p), Sellin (-).
 
CO ZAGREB (horvát) - THW KIEL (német) 31-31 (15-12)
Zágráb, játékvezetők: Mazeika, Gatelis (litvánok)
CO Zagreb: Sego 16 védés , Marić 1, Brozović, Kopljar 7, Matulić, Šprem 3, Špiler 6, Šebetić, Gojun, Štrlek, Horvat 8, Pešić , J. Valćić , Vukić 2, T. Valčić 2, Balić 2
THW Kiel: Omeyer 3 védés, Andersson 2, Lundstrom 5, Sprenger 3, Palicka 2 védés, Ahlm 3, Kubes, Reichmann, Zeitz 4, Palmarsson 2, Narcisse 2, Ilić 2, Klein, Jicha 8.
 
CIMOS KOPER (szlovén)-ATLETICO MADRID (spanyol) 26-23 (13-12)
Koper, játékvezetők: Gjedng, Hansen (dánok)
Cimos Koper: Škof (17 védés), Vran, Skoko2 , Dobelšek, Brumen 5 (1), Čemas, Bombač 2, Poklar, Džono, Krivokapics 5, Skube 5, Mlakar 1, Konečnik 1, Rapotec 5, Bundalo, Osmajić.
Atlético Madrid: Hombrados (7 védés), Šterbik (8 védés), Fernandez 4, Guardiola 1, Markussen 1, Aginagalde 3, Davis 3, Abalo 4, Chema Rodriguez 2, Canellas, Jurkewicz 1, Entrerrios, Dinart 1, Lazarov 3 (1).