Superbike

Győrfi Alen helyezetlenül zárt Assenben

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Közel volt az újabb pontszerzéshez, ám a nedves aszfalton elvesztette uralmát Hondája felett, és a 6 pontot érő 10. helyről kiesett az asseni futam negyedik körében. Győrfi Alen a maga elé kitűzött célt kiesése pillanatáig teljesítette, ám a május 6-ai monzai versenyen beteljesítené, és a legjobb tíz között végezne.

Hiába rajtolt szenzációsan Győrfi Alen, az asseni futam negyedik körében bukott, és nem sikerült tovább gyarapítania pontjainak számát. A 17. helyről induló versenyző már az első kanyart követően a 11. pozícióban motorozott, majd az esésekkel tarkított futam negyedik körében a 6 pontot érő 10. helyről kiesett. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője, a vasárnap délelőtti bemelegítő edzésen bizonyította, hogy a szombat délelőtti szabadedzésen, esős körülmények között elért 10. legjobb körideje nem a véletlen műve volt, hiszen a szintén esőben megrendezett warm up-on az előkelő 8. helyen végzett.

„Az egész hétvége folyamán technikai problémák hátráltattak a jobb eredmény elérésében, azonban a warm up-on az eső kiegyenlítette az esélyeket, és a nyolcadik helyen zártam, ami jó előjel volt a versenyre nézve” – bizakodott a reggeli tréning pillanataiban a 22 éves motoros, aki többek között a világbajnokságot vezető Sylvain Barriert is maga mögé utasította.

A rajtokat rendre jól elkapó Győrfi Alen Assenben is fantasztikusan startolt, hiszen már az első kanyart követően a 11. pozícióban motorozott.      

"Sikerült jó rajtot vennem, hisz az első kanyarba már a 11. helyen fordulhattam, majd később javítottam egy pozíciót, így amikor elérkeztem az ominózus negyedik körhöz, a 10. helyen álltam. Egy gyors jobbos után következett egy bal kanyar, ahol két sebességet kellett visszaváltanom, ám ekkor a motor egy vízfolton megcsúszott, és nem tudtam már mit tenni. Szerencsésen megúsztam a történteket, kisebb horzsolások vannak a hátamon, míg a csuklóm és az ujjaim bedagadtak ” – fogalmazott az összetett pontversenyben négy ponttal rendelkező Győrfi Alen, aki már a következő feladatára koncentrál.

Pontokat bukott a Superbike-vb Superstock 1000-es sorozatának asseni futamán Győri Alen.

„A kiesésem pillanatáig sikerült a magam elé kitűzött célt teljesítenem, hisz az első tíz környékén tudtam motorozni. Nagyon várom már a monzai hétvégét, ahol be szeretném bizonyítani, hogy valóban a legjobbak között van a helyem” – mondta a 22 éves motoros.

A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000):
1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 13:34.645
2., Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 13:35.377
3. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 13:35.468
4. Loris Baz (MRS, Kawasaki ZX-10R) 13:38.170
… Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) helyezetlen
A világbajnokság állása:
1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 50 pont
2. Loris Baz (MRS, Kawasaki ZX-10R) 33
3. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 32
4. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 28
… 17. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 4.

A következő futamot május 6-án, Monzában rendezik, melyet az Eurosport2 élőben közvetít.