El Clásico

Casillas gigantikus győzelemről beszél

A Real Madrid 2-1-re nyert Barcelonában a spanyol labdarúgó-bajnokság szombati csúcsrangadóján, így a címvédő katalánoknak már csak matematikai esélyük maradt arra, hogy beérjék a listavezető fővárosiakat. Iker Casillas, a királyiak csapatkapitánya szerint gigantikus lépést tettek a bajnoki arany felé.

 Iker Casillas, a királyiak csapatkapitánya szerint gigantikus lépést tettek a bajnoki arany felé.

"Óriási lépést tettünk a ligaelsőség felé azzal, hogy legyőztük a Barcelonát. De még nem vagyunk bajnokok, tovább kell gyűjtenünk a pontokat és nem szabad lebecsülnünk következő ellenfeleinket, de nagyon fontos, hogy győztünk a Barcelona otthonában. Igazi csapatként működtünk, megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a harcot a Barcelonával. Cristiano fantasztikus munkát végzett, de mindenki odatette magát" - dicsérte társait a Real és a spanyol válogatott portása.

Casillas válogatottbeli csapattársa, a Barca középpályása, Andrés Iniesta elmondta, hogy nagyon fájó a vereség, de most már a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre koncentrálnak.

"Nagyon fáj a lelkünknek, hogy nem tudtuk meghosszabbítani ezt a bajnokságot, de el kell fogadnunk az eredményt. Az aranyérem gyakorlatilag elillant, a pontkülönbség túl nagy, és kevés meccs van hátra. Tudtuk, hogy nehéz lesz, főleg annak tudatában, hogy az ellenfelünk csak saját magától függött. Az egyetlen lehetőségünk az volt, ha győzünk, és ők ezt a fejükben tartva játszottak ellenünk. Amikor kiegyenlítettünk, még úgy tűnt, a győzelemért harcolhatunk, de aztán a gyors válasz megbénított minket. Most a következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk, nagyon sok forog kockán, és nem hibázhatunk. A Chelsea ellen teljesen más meccs vár ránk" - fogalmazott Iniesta.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében mindkét spanyol óriás érdekelt, a Real Madrid 2-1-es hátrányból várja a Bayern München elleni hazai visszavágót, a Barcelona a Chelsea-t fogadja, szintén vesztes pozícióban (0-1).

Primera División, 35. forduló:
FC BARCELONA-REAL MADRID 1-2 (0-1)
Barcelona, Nou Camp. Vezette: Alberto Undiano Mallenco
 
Barcelona (4-3-3): Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Busquets, Xavi, Thiago - Iniesta, Tello, Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.
cserék: Pedro, Fabregas, Montoya, Pinto, Alexis, Keita, Piqué
 
Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.
cserék: Adán; Albiol, Marcelo, Granero, Kaká, Callejón, Higuaín
 
gól: Khedira (17.), Ronaldo (73.), illetve Sánchez (70.)