Premier League

A United nem tudta megtörni az Evertont, nagy lehetőség előtt a City

A listavezető Manchester United hazai környezetben 4-4-es döntetlent játszott az Evertonnal az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában. Az összecsapás hihetetlen fordulatokat hozott, a Vörös Ördögök 0-1-ről fordítva már 3-1-re és 4-2-re is vezettek, de a vendégek mindannyiszor talpra álltak, 18 perc alatt három gólt rúgva egy pontot mentettek. Ha a Manchester City legyőzni a sereghajtó Wolverhamptont, három pontra zárkózik az éllovashoz, egy héttel a városi derbi előtt....

Kellemetlen ellenfél látogatott az Old Traffordra, az Everton a Manchester City, a Chelsea és a Tottenham után a Vörös Ördögöket is megtréfálta volna. Ennek megfelelően a vendégek kezdték jobban a mérkőzést, az 5. percben David De Geának kellett védenie Jelavic lövését. A 13. percben a United is veszélyeztetett, Nani jobbról küldte kapura a labdát, Howard hárított. A 33. percben a hazai drukkereknek arcukra fagyott a mosoly, Hibbert jobb oldali beívelése után Nikica Jelavic a túloldalon De Gea fölött a hosszú sarokba fejelt (0-1). A szünetig mégsem úszta meg gól nélkül az Everton, Nani csavarta be balról a labdát, Rooney közelről bólintott a kapu bal oldalába (1-1).

A második félidő remek játékot és nagyszerű gólokat hozott, az 57. percben Danny Welbeck megcsinálta a lövőcselt, majd jobbal 17-ről a bal felsőbe kanyarintotta a labdát (2-1). Három perccel később Welbeck passzolt Nanihoz, aki hat méterről Howard felett a hálóba emelt (3-1).

De ezzel még nem volt vége...a 67. percben jobbról érkező beadás után Fellaini félfordulatból, kapásból lőtt a kapuba (3-2). Az Everton-nevelés Rooney válaszolt, remek labdát kapott a jobb szélen meginduló Welbecktől, majd a jobb alsóba gurított (4-2). A csatár ezzel megelőzte a klub góllövőlistájának negyedik helyén álló George Bestet és Dennis Violettet, már 180. alkalommal volt eredményes tétmérkőzésen.

A folytatásban Jelavic a kapu mellé-fölé lőtt, Patrice Evra a kapufát találta el, de Jelavic a 83. percben már nem hibázott: a tizenhatoson belül pattogó labdát a jobb alsóba bombázta (4-3).

A címvédő és listavezető Manchester United - kétgólos előnyét elherdálva - 4-4-es döntetlent játszott a vendég Evertonnal az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A végszó is az Evertoné lett: Fellaini balról jövő passza után a középen érkező Steven Pienaar védhetetlenül tüzelt a jobb alsóba (4-4). A hosszabbításban Rio Ferdinand eldönthette volna a meccset, de Tim Howard óriásit védett lövésénél.

Hiába vezetett többször, és két góllal is a Manchester United, David Moyes csapata nagy akarással, Fellaini, Jelvic és Pienaar remeklésével kiegyenlített, és nagy szívességett tett a Manchester Citynek. A Polgárok 17 órától a Wolverhamponnal játszanak, ha nyernek, három pont lesz a különbség a két manchesteri klub között, és a következő fordulóban városi rangadót rendeznek, a City pályaválasztásával.

Premier League, 35. forduló:
Manchester United-Everton 4-4 (1-1)
gólszerző: Rooney (41., 70.), Welbeck (57.), Nani (60.), illetve Jelavic (33., 83.), Fellaini (67.), Pienaar (85.)
 
Szombaton játszották:
Queens Park Rangers-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
gól: Taarabt (24.)
kiállítva: Taarabt (78.)
 
Aston Villa-Sunderland 0-0
kiállítva: Gardner (91., Sunderland)
 
Blackburn Rovers-Norwich City 2-0 (1-0)
g: Formica (41.), Hoilett (49.)
 
Bolton Wanderers-Swansea City 1-1 (1-1)
g: Eagles (14.), illetve Sinclair (6.)
 
Fulham-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
g: Pogrebnyak (58.), Senderos (89.), illetve Boyce (57.)
 
Newcastle United-Stoke City 3-0 (2-0)
g: Cabaye (14., 57.), Cisse (18.)
 
Arsenal-Chelsea 0-0
 
Később:
FC Liverpool-West Bromwich Albion 17:00
Wolverhampton Wanderers-Manchester City 17:00