Férfi vízilabda ob I

A Szeged kezdte jobban a bronzcsatát

  • MTI

A Szegednek a vendég Honvéd felett aratott vasárnapi sikerével indult a férfi Vodafone vízilabda ob I bronzcsatája.

A sátortetős újszegedi uszodában két, alapvetően szomorú alakulat találkozott, mivel a vendéglátókat a hét közben kiejtette a Bajnokok Ligájából a zágrábi Mladost, a Kőér utcaiak pedig szinte bizonyosan a mostani "kisdöntőben" szállnak vízbe utoljára ebben az összetételben, miután a klub anyagi nehézségei miatt az idény zárultával sokan távoznak a pár esztendeje még bajnoki címeket halmozó csapattól.

A nyitány a Tisza-partiaknak sikerült jobban: 2-0-ra, 3-1-re, majd a második negyedben már 5-1-re is vezetett a Szeged, amely a nagyszünetre tovább duzzasztotta előnyét (8-3).

A harmadik negyed Honvéd-találattal indult (8-4), ám pár perccel később - Török Béla megúszása nyomán - már 10-4-re húztak el a hazaiak. A befejező játékrész elején 11-7-re kapaszkodott vissza a fővárosi társaság, de a hajrában többször is eredményes Szeged végül magabiztosan nyert.

A második összecsapásra szerdán, 19 órától kerül sor a Kőér utcában.

OB I rájátszás a 3. helyért, 1. mérkőzés
A-Híd Szeged Beton VE - Groupama-Honvéd 14-8 (3-1, 5-2, 3-3, 3-2)
góldobók: Kunac, Kiss Cs., Younger, Somogyi, Török 2-2, Molnár, Varga, Juhász, Turzai 1-1, illetve Salamon, Gór-Nagy 3-3, Hangody L., Mátyás 1-1