Serie A

A Roma a Milan utolsó reménye a bajnoki címért folyó harcban?

Hat mérkőzés maradt vasárnapra a Serie A 34. fordulójából, köztük a Juventus-Roma rangadó, amelynek eredménye legalább olyan fontos a Milan számára, mint a résztvevőknek. A Juventus sorsolása ugyanis nagyon könnyűnek ígérkezik az utolsó fordulókban, és lehet, hogy ha a Roma nem tud tőle pontot szerezni, akkor a Milannak már egyáltalán nem is lesz esélye megelőzni a tabella élén.

Juventus-Roma
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Az idényben az utolsó rangadóját játssza a Juventus, amelynek - bármennyire is bátornak tűnhet a kijelentés hat meccsel a vége előtt - így jó esélye van arra, hogy veretlenül fejezze be a szezont. A Roma elleni mérkőzés után ugyanis sorban a három jelenlegi kiesőjelölttel (Cesena, Novara, Lecce), majd két középcsapattal (Cagliari, Atalanta) fog játszani, amelyek várhatóan már nem fejtenek majd ki nagy ellenállást az utolsó fordulókban, ha addigra biztos lesz a bennmaradásuk. De erről hétfőn egy bővebb esélylatolgatásban majd hosszabban elmélkedünk, egyelőre foglalkozzunk az esti mérkőzéssel!

A Zebráknál teljes a keret, eltiltás és sérülés miatt sem kell senkit nélkülöznie Antonio Conténak, akinek így "csak" az a dolga, hogy a Piermario Morosini halála miatti kényszerszünet továbbra is tűzben tudja tartani a csapatát. A február-márciusi döntetlensorozat óta ugyanis egymás után öt bajnokit nyert meg a Juventus, ráadásul a Fiorentinát, az Intert, a Napolit, a Palermót és a Laziót győzte le, amelyek közül talán csak a firenzeiek tekinthetők könnyű ellenfélnek. Nagy meccseken húzta be tehát sorra a győzelmeket a torinói együttes, amelynek itt a hajrában talán már senki nem lehet ellenfele, ha megfelelő koncentráltsággal lépnek pályára a játékosai.

Osvaldo küzd Marchisióval a Roma-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A Roma szép sormintát rajzolt az előző öt meccsén, otthon rendre nyert (a Genoa, a Novara és az Udinese ellen), idegenben pedig mindkét fellépésén kikapott (a Milan és a Lecce ellen). A Napoli és az Inter hullámvölgyei miatt azonban ez a botladozós pontgyűjtögetés is elég volt a Farkasoknak arra, hogy felkapaszkodjanak az ötödik, Európa Ligát érő helyre, és a negyedik pozícióért is versenyben legyenek. Luis Enriquének nem áll rendelkezésére a teljes keret, három védője, Juan, Burdisso és Casetti is sérült, valamint egy negyedik, Heinze is csak a padon kezd majd várhatóan. Így De Rossinak már nem először kell visszalépnie a hátsó sorba Kjaer mellé, de ez még hasznos is lehet a fővárosiaknak, hiszen legalább a belső védőik sebességével nem lehet gondjuk, még ha az összeszokottságuk nem is tökéletes. Elöl valószínűleg a Totti-Borini-Osvaldo hármas próbál majd problémákat okozni a Juve-védelemnek, de hogy a középpályáról milyen hatékonysággal jutnak el hozzájuk a labdák, az kérdéses.

Milan-Bologna
15:00 Digi Sport (csúsztatva)
hatharom-tipp: 1

Ahogy fentebb fejtegettük, az sem lehetetlen, hogy a Juventus már egyszer sem veszít pontot a szezonban, így a Milan sem hibázhat egyetlen alkalommal sem, és még az sem biztos, hogy elég lesz a bajnoki címvédéshez. A piros-feketéknek sincs sokkal nehezebb sorsolásuk, mint a torinóiaknak, csak épp nekik az utolsó előtti fordulóban kell majd lejátszaniuk az Inter elleni városi derbit.

Addig viszont kötelező győzelmek várnak rájuk, elsőként a Bologna ellen kell nyerniük hazai pályán. Mondhatnánk, hogy egy kiesés elől menekülő középcsapatról beszélünk, amely ráadásul nagyon kevés (33) gólt szerzett csak az idényben, de az utóbbi hetekben pont a nagycsapatok voltak Di Vaióék kedvenc csemegéi idegenben. Az Internek és a Laziónak is hármat lőttek, ami mindkétszer bőven elég volt a győzelemhez. A védelmük ugyanis mindenképp a jobbak közé tartozik, amit még úgy is nehezen törhet majd fel a Milan, hogy Boateng kivételével mindenkit bedobhat hosszabb-rövidebb időre Allegri a támadásokat segítő emberei közül.

Lazio-Lecce
15:00
hatharom-tipp: 1

Bár a Lecce öt forduló óta veretlen, és a legutóbbi 11 körben is csak egyszer, a Milantól kapott ki, valamint a Romát és a Cataniát is meglepte utolsó két meccsén, nem igazán számolhatunk vele esélyesként a dobogó bebiztosításáért küzdő Lazio ellen. Még úgy sem, hogy a vendégeknek szükségük lesz pontokra az esetleges bravúros bennmaradáshoz. Ezeket ugyanis vélhetően ők sem Rómában, hanem inkább a közvetlen riválisok ellen tervezik majd begyűjteni.

Fiorentina-Inter
12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

Első idegenbeli győzelmét kellene megszerezni az Internek Andrea Stramaccioni irányításával, miután a Genoát és a Sienát megverték hazai pályán, Triesztben viszont csak 2-2-re voltak képesek a Cagliari ellen. A Fiorentina egyáltalán nem villogott hazai pályán a legutóbbi öt meccsén (csak az utolsó Cesenát győzte le, a Palermóval ikszelt, a Napolitól, a Juventustól és a Chievótól pedig kikapott), így a kék-feketék reménykedhetnek a sikerben. Az persze sokat segít, ha a nagyon kevés gólt szerző Violák ellen ők sem kapitulálnak sokszor.

Serie A
34. forduló, további vasárnapi mérkőzések
Cesena-Palermo 15:00
hatharom-tipp: X
Genoa-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1