London 2012

Vb-ezüstérmessel erősödhet a 4x100-as brit váltó

Dwain Chambers várhatóan tagja lesz az olimpián induló 4x100-as brit váltónak. A 34 éves sprinter doppingvétség miatt nem indulhatott volna Londonban, de a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) várhatóan a javára fog dönteni.

A 34 éves Dwain Chambers doppingvétség miatt nem indulhatott volna Londonban, de a CAS várhatóan a javára fog dönteni.

A Brit Olimpiai Bizottság tisztségviselői elismerték, hogy elvesztették a jogi csatározást. Chamberst 2003-ben két évre eltiltották, emiatt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabálya szerint örökre kitiltották az olimpiákról, de a a CAS minden bizonnyal felülbírálja ez a döntés.

Chambers 2006 óta nem versenyzett váltóban, akkor aranyérmes volt Göteborgban, de részvétele az elsőség ellenére sem aratott osztatlan sikert társai körében, Darren Campbell például a dobogóra sem volt hajlandó felállni vele együtt. A veterán vágtázó azóta is keményen dolgozik, hogy elfogadtassa magát a többiekkel.

A CAS hivatalos jövő hét elején foglal állást, de Charles Van Commenee, a brit atléták szakmai vezetője máris üdvözölte Chambers visszatérésnek lehetőségét. David Millar kerékpárosnak már korábban zöld utat adott a CAS, de ő azt nyilatkozta, nem indul a kvalifikáción, nem akar a csapat fekete báránya lenni.

Chambers 1999-ben vb-ezüstérmes volt hazája váltójával, egyéniben bronzot nyert, 60 méteren 2010-ben fedett pályán világbajnok volt.