NBA

Nem sikerült jól Kobe Bryant visszatérése

  • Molnár Dávid

Két nagy név tért vissza sérüléséből, azonban sem Kobe Bryant, sem Amare Stoudemire nem örülhetett igazán, mivel mindkét játékos klubja kikapott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 112. játéknapján.

Igazi nyugati szuperderbinek ígérkezett a Los Angeles Lakers látogatása San Antonióban, főleg úgy, hogy hét mérkőzés után ismét pályára lépett Kobe Bryant a Los Angeles-i együttesnél. Azonban ezen az éjszakán még a Lakers ikonja sem tudott hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat elkerülje a megalázó vereséget. A hazaiak részéről hárman is legalább húsz pontot termeltek, és így meglepően könnyedén léptek túl a Lakersen. Ez volt zsinórban hatodik győzelmük Tony Parkeréknek, és továbbra is a nyugati főcsoport élén találják magukat, fél mérkőzés az előnyük a második Oklahoma Cityvel szemben.

Kobe Bryant visszatért a Lakersbe

A Thunder eközben Sacramentóba látogatott, ahol a hazaiak Oscar Robertson 50 évvel ezelőtti fantasztikus teljesítménye előtt tisztelegtek, aki abban az idényben 41 alkalommal jegyzett tripla-duplát. Bár ennél megfelelőbb körülményeket keresve sem találhatott volna hozzá, Kevin Durant pályafutásának első tripla-duplája egyelőre várat magára, igaz nagyon közel került hozzá a Kings otthonában. Durant 29 ponttal, tizennégy lepattanóval és hét assziszttal fejezte be a mérkőzést, a Thunder pedig ennek köszönhetően továbbra is tapad a San Antonióra a nyugati főcsoport első helyezéséért.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta le az alapszakaszban a címvédő Dallas Mavericks, és sikerrel búcsúztak el kedvenc közönségüktől Dirk Nowitzkiék. A hazaiak a Golden State-et fogadták, és két váratlan vezéralak nőtte ki magát közülük: Vince Carter és Brandan Wright, akik tizenkilenc, illetve tizenhét ponttal segítették ki a csapatot a 104-94-re megnyert mérkőzésen. Az ő ponttermésükre szüksége is lesz a 2011-es bajnoknak, ha a Dallas idén is sokáig akar szerepelni a playoffban.

Amare Stoudemire tizenhárom meccset volt kénytelen kihagyni hátproblémái miatt, és mivel a Knicks nélküle is kiharcolta a rájátszást, nem kellett siettetni a visszatérését. Stoudemire a Cleveland ellen már mégis pályára lépett, azután, hogy a New York-iak megszerezték bérletüket a rájátszásba, azonban a visszatérése alkalmából a csapat az egyik legkilátástalanabb vereségét könyvelte el az idei szezonban.

A Celtics nagy nevei nélkül játszott egy szoros mérkőzést az Atlanta ellen. A bostoniaktól nem lépett parkettre Rajon Rondo, Paul Pierce és Kevin Garnett sem, de Ray Allent és Mickael Pietrust is pihentette a vezetőedző. Nem számított így meglepetésnek, hogy a Hawks végül begyűjtötte a győzelmet, de a tartalékos Celtics még így is megszorongatta az Atlantát. Mindenesetre, ha valóban összekerül a két csapat a rájátszásban, azok a találkozók már másmilyen felállásban kerülnek megrendezésre.

A Memphis Grizzlies is elkerülte azt a szégyent, hogy a Charlotte Bobcats csapata ellenük szerezze meg hosszú idő után első győzelmét. A liga legrosszabb mutatóival bíró együttese már zsinórban tizenkilencedik elszenvedett vereségénél jár, de már csak három mérkőzést kell lejátszaniuk, hogy véget érjen ez a borzalmas szezon számukra.

NBA
112. játéknap
Charlotte Bobcats - Memphis Grizzlies 80-85
Atlanta Hawks - Boston Celtics 97-92
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 98-90
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 104-94
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 121-97
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 92-103