Ökölvívó kvalifikációs torna

Kalucza nem lesz ott Londonban

  • MTI

Kalucza Norbert nem jutott ki a londoni olimpiára, miután pénteki legyőzője, a török Eker Selcuk kikapott az 52 kg-osok szombati döntőjében a trabzoni ökölvívó olimpiai selejtezőn.

Ebben a súlycsoportban három kvótát osztottak ki, s a harmadik helyet a döntő győztesének legyőzöttje szerezte meg, azaz Kalucza a negyedik helyen végzett, így lemaradt Londonról.

A fináléban Selcuk nyílt küzdelmet vívott a francia Nordine Oubalival, aki végül 20-10-re nyerte meg a találkozót.

"Sajnálom Norbit, de hát mit lehet tenni? Selcuk rossz irányba forgott le rendszeresen, rá a francia bal kezére, aki mindig el is találta - nyilatkozta a meccs után Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke. - Az az igazság, hogy a törököknek ez már nem volt annyira fontos, ez van. Mindenesetre Norbi lesz az első számú európai tartalék az olimpiára, ha megsérül, vagy visszalép valaki, akkor ő indulhat helyette, de hát ebben azért nem lehet bízni."

A törökországi tornán egyetlen magyarnak sem sikerült kivívnia az ötkarikás részvételt, s ezzel eldőlt, hogy három férfi versenyző lesz ott a játékokon: Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) a tavalyi bakui világbajnokságról jutott ki Londonba.