Vívás

Gátainak nem lett kvótája Pozsonyban, nem lesz férfi tőrözőnk Londonban

  • MTI

Nem sikerült kvótát érő helyen, azaz az első kettő között végeznie a tőröző Gátai Róbertnek a vívók pozsonyi olimpiai kvalifikációs versenyén, így nem lehet ott a londoni játékokon.

A tavaly junior világbajnoki bronzérmes Gátai a viadal honlapja alapján a csoportkört sikerrel vette, négy ellenfelét legyőzte, s csak egytől kapott ki, ennek eredményeként ötödikként lépett tovább. Ezt követően, a 16-os táblán az első fordulóban 15-9-re verte a fehérorosz Sziarhej Biket, az elődöntőbe viszont már nem került be, mert 15-10-re alulmaradt a portugál Gael Santosszal szemben.

Az európai zónaversenyre csak olyan országok küldhettek egy-egy vívót, amelyek az adott szakágban előzőleg nem szereztek egyetlen kvótát sem. A szlovák fővárosban a magyar színek képviseletében még a párbajtőröző Szász Emese és a kardozó Benkó Réka szerepel. Előbbi szombat délután, utóbbi vasárnap lép pástra.

A magyarok egyelőre továbbra is csupán három vívókvótával rendelkeznek: férfi kardban Szilágyi Áron, férfi párbajtőrben Imre Géza, női tőrben pedig Mohamed Aida harcolt ki korábban részvételi jogot. A csapatversenyeken nem lesznek érdekeltek a magyarok az olimpián.