Monte carló-i tenisztorna

Djokovics már a fináléban várja Rafa Nadalt - videó

  • 63

A világelső szerb Novak Djokovics jutott be elsőként a döntőbe a 2,43 millió euró összdíjazású, monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán, miután szombaton három játszmában, 2 óra 42 perc alatt legyőzte a cseh Tomas Berdychet.

Djokovics harmadik fináléjára készülhet az idén

Djokovics az első játszmában 3:2-es vezetésénél elvette a cseh versenyző adogatását, de nyomban utána elbukta a saját szerváját, majd miután Berdych egyenlített, zsinórban másodszor is fogadójátékot tudott nyerni, így 2:4-ről fordítva megnyerte az első játszmát.

A második szettben rögtön az elején brékelni tudott Djokovics, az előnyt pedig a játszma végéig meg is őrizte, így közel két óra játék után következhetett a döntő felvonás.

A harmadik játszmára Berdych elfáradt, első két adogatójátékát elveszítette, így Djokovics pillanatok alatt 4-0-s vezetésre tett szert, ami után már gyerekjáték volt megnyerni a mérkőzést.

A világelső idén harmadik alkalommal jutott el egy torna döntőjébe, eddigi mérlege két győzelem. A vasárnapi fináléban a Rafael Nadal - Gilles Simon párharc győztesével találkozik.

ATP-Monte Carlo
elődöntő
Djokovics (szerb, 1.)-Berdych (cseh, 6.) 4:6, 6:3, 6:2