El Clásico

A Madrid megnyerte a bajnokságot - Josep Guardiola

A spanyol bajnokság csúcsrangadóján a listavezető Real Madrid 2-1-es győzelmet aratott a Barcelona otthonában. A mérkőzés után Aitor Karanka már a szerdai BL-elődöntőről beszélt, míg Josep Guardiola gratulált a Real Madridnak - a bajnoki cím megnyeréséhez.

"Még hátra van néhány mérkőzés, de ez a győzelem is mutatja, hogy megérte az a rengeteg munka, amit elvégeztünk.Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hiszen a három pont nagyon fontos volt a számunkra, de mostantól már a szerdai Bajnokok Ligája elődöntőre kell koncentrálnunk " - nyilatkozta a lefújás után Aitor Karanka, a Real Madrid másodedzője. "Tudtuk, hogy mit kell játszanunk ahhoz, hogy sikeres legyünk, és ezt sikerült is megvalósítanunk." - így Karanka, aki elmondta, hogy José Mourinho bátorította játékosait a szünetben az öltözőben, a portugál "gólt érzett" a levegőben, ami végül be is jött. "Számomra Cristiano Ronaldo a világ legjobb játékosa. Fantasztikus pillanatokkal ajándékoz meg minket." - mondta Karanka a mérkőzést eldöntő portugál fenoménról.

A katalánok szakvezetője, Josep Guardiola Karankával ellentétben úgy érzi, hogy az idei bajnokság már lefutott. "Gratulálok a Madridnak a mai győzelmükhoz és a bajnoksághoz is, amit meg fog nyerni. Játszottunk már jobban is, de azért nem szabad elfelejteni, hogy mekkora tétje volt ennek a találkozónak, mint ahogy azt sem, hogy milyen kaliberű csapat volt az ellenfél. A bekapott gól után kerestünk magunkat, de úgy gondolom, hogy voltak lehetőségeink az egyenlítésre még a szünet előtt is. Ma nem jött össze a győzelem, de ez benne van a futballban, rengeteg mérkőzés van a lábunkban".

La Liga 35. forduló
Barcelona - Real Marid 1-2 (0-1)
Barcelona, 99.252 néző Nou Camp. Vezette: Alberto Undiano Mallenco
Barcelona (4-3-3): Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano (Pedro 78.) - Busquets, Xavi (Alexis 69.), Thiago - Iniesta, Tello (Fabregas 81.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Di María (Granero 74.), Özil (Callejón 89.), Ronaldo - Benzema (Higuaín 93.). Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Alexis (70.), ill. Khedira (17.), Ronaldo (73.)
Sárga lap: Busquets (15.), Mascherano (86.), ill. Pepe (43.), Alonso (47.), Özil (77.), Granero (78.)
Barcelona - Real Madrid
statisztika
73% Labdabirtoklás 27%
11 Kapura lövés 11
3 Kaput eltaláló lövések 6
8 Kaput nem találó lövések 5
22 Szabadrúgás 17
4 Szöglet 7
5 Les 3
22 Bedobás 12
4 Védés 3
8 Kirúgás 16
12 Szabálytalanság 19
2 Sárga lap 4