Premier League előzetes

A kupasikerek után visszavágásra készül a Chelsea

Az idény utolsó londoni rangadójára kerül sor az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, amelyen a harmadik Arsenal fogadja a hatodik, a Bajnokok Ligája elődöntőjében szereplő Chelsea-t.

Arsenal-Chelsea 13:45
Tv: Digi sport Hathárom-tipp: 2

Óriási várakozás és ellentétes előjelek előzik meg a Kékek Emirates-beli kirándulását: az Ágyúsok a legutóbbi, hétfői bajnokijukon csúfos vereséget szenvedtek hazai környezetben a kiesés elkerüléséért küzdő Wigantől, míg a Chelsea szerdán 1-0-ra legyőzte a BL-elődöntő első meccsén a címvédő Barcelonát, és ott van a fináléban az FA-kupában is, így önbizalommal telve várhatja a szombati találkozót - hasonló eredményekre régóta szomjazik az Arsenal. Ugyanakkor a nemzetközi sikerek mellett a hazai pontvadászatban nem áll túl jól Lampardék szénája, csak a hatodikak (igaz, meccshátrányban), győzniük kell, ha jövőre is a BL-ben akarnak indulni. Persze a klub történetének első BL-sikerével is kvalifikálnák magukat, de attól még legalább egy kemény ütközet elválasztja őket.

A három pontra az Arsenalnak is szüksége van, öt pont az előnye a negyedik Tottenhammel szemben. Az őszi összecsapás Arsene Wenger csapatában ébreszthet kellemes emlékeket, 5-3-ra nyert a Stamford Bridge-en. A francia menedzsernek a kezdő tizenegy összeállítása nem kis gondot okozhat, jóval több a sérült az Arsenalnál, mint ellenfelénél. Mikel Arteta csatlakozott Per Mertesackerhez, Jack Wilshere-hez és Emmanuel Frimponghoz, Josszi Benajun kölcsönszerződése miatt nem szerepelhet. Roberto Di Matteo az eltiltott Braniszlav Ivanoviccsal nem számolhat, David Luiz sem százszázalékos, de Gary Cahill nem először bizonyított a védelem tengelyében a Barca ellen.

Az idény utolsó londoni rangadóját rendezik,a harmadik Arsenal fogadja a hatodik, a BL elődöntőjében szereplő Chelsea-t.

"Abban a helyzetben vagyunk, hogy nem kell sokat számolgatnunk. Meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket, ez a legbiztosabb módja a BL-indulásnak. Az elmúlt két hónapban szépen meneteltünk, ez folytatnunk kell a Chelsea ellen is, tisztában vagyunk vele, mi forog kockán ezen a találkozón" - nyilatkozta Wenger, hozzátéve, hogy a fáradtság nem gátolja övéit, hozzászoktak már a terheléshez.

Kollégája, Roberto Di Matteo szerint nem lazíthatnak a Barcához hasonló stílust képviselő Ágyúsok ellen. "Megnéztem a Manchester City elleni meccsüket, nos, végig uralták a játékot. Az Arsenal sokat birtokolja a labdát, stabil a középpályán, két villámgyors szélsője egy-egy kivételes befejező csatára van, nehéz lesz felvenni velük a lépést."

 

  • Arsenal - Chelsea 2012-04-21 13:45:00

 

A rangadóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a hatharom.com-n!

A többi mérkőzésen

A bronzéremre hajtó és a Newcastle, illetve a Chelsea elől menekülő Tottenham a számára szinte kötelezően legyőzendő, Buzsáky Ákost is foglalkoztató, 17. Queens Park Rangers vendége lesz. Ezzel együtt nem jelenthető ki, hogy a Tottenham lenne a találkozó esélyese, Buzsákyék ugyanis március végén az Arsenalt is legyűrték hazai környezetben. A Spurs utóbbi két tétmeccsét elveszítette, múlt vasárnap kiütéses vereséget szenvedett az FA-kupa elődöntőjében.

A magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám csapata, a kiesőhelyen álló (de két bajnokival kevesebbet játszó) Bolton Wanderers a középmezőnybe tartozó Swansea Cityt fogadja.

Premier League, 35. forduló:
A szombati program:
Arsenal-Chelsea 13:45 Tv: Digi Sport
Aston Villa-Sunderland 16:00
Blackburn Rovers-Norwich City 16:00 Tv: Digi Sport
Bolton Wanderers-Swansea City 16:00
Fulham-Wigan Athletic 16:00
Newcastle United-Stoke City 16:00
Queens Park Rangers-Tottenham Hotspur 18:30 Tv: Digi Sport Plus