NB I

A bíró és a partjelző is kapott Zalaegerszegen - videó

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában lejátszott ZTE-Videoton (0-2) találkozó az OTP Bank Liga 25. fordulójában három kiállítást is hozott. Az indulatok az első félidő 36. percében szabadultak el egy vitatott tizenegyes után.

Jahicsot csak a biztonságiak tudták lefogni

A ZTE-Videoton találkozó 36. percben Gyurcsó Ádám beadása után a hazaik védője, Ganugrava egy szerencsétlen mozdulat után kézzel ért bele a labdába a tizenhatoson belül, így Oláh Gábor asszisztensére támaszkodva a büntetőpontra mutatott. A hazai játékosok nem akartak hinni a szemüknek, azonnal megrohamozták a partjelzőt, majd kicsivel később Panikvar szándékosnak tűnő mozdulat után mellbe rúgta őt a labdával. Oláh Gábor játékvezető nehéz pillanatokat élhetett meg, több zalaegerszegi játékos lökdöste őt, Jahics kapus pedig igencsak messzire ment, mikor annyira megrángatta, hogy kezéből kiesett a piros lap. A portás azt sérelmezte, hogy a Oláh nem a partjelzőt eltaláló Panikvart, hanem Bogunovicsot állította ki. Rend csak azután lett, hogy a biztonsági emberek lefogták a hazai játékosokat, a ZTE pedig nem jött ki jól a szituációból: kettős kiállítás után Nikolics magabiztosan bevágta a büntetőt, ezzel szerzett vezetést a vendég Videtoton. A második félidőben a vendégek részéről Vaskót is kiállította a játékvezető. 

A 2-0-s vereséggel a Zalaegerszeg együttese 1994 után kiesett az élvonalból.

Íme az ominózus szituáció

OTP Bank Liga 25. forduló
ZTE FC-Videoton FC 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 1500 néző, v: Oláh
gólszerzők: Nikolics (40., 11-esből), Gosztonyi (73.)
kiállítva: Jahics (39., ZTE), Bogunovics (39., ZTE), illetve Vaskó (68.)
sárga lap: Balázs Zs. (71.) Szalai (87.), illetve Vinicius (49.), Szolnoki (76.)
ZTE:Jahics - Kocsárdi, Bogunovic, Szalai, Hidvégi (Vlaszák, 40.) - Ganugrava, Panikvar, Balázs Zs., Nicorec (Hernandez, 80.) - Pavicsevics (Polareczki, 60.), Brkic
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Vinicius, Vaskó, Hector, Tóth B. - Sándor Gy. (Peric, 60.), Gosztonyi (Olivera ,83.), Kovács I. - Gyurcsó, Nikolics (Brandao, 79.)