NBA

Pontszegény meccsen kapott ki a Chicago Miamiban

  • Barcsai Róbert

Csupán öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 111. játéknapján, ám izgalmakban így sem volt hiány. A nap legnagyobb durranása egyértelműen a két keleti gigász összecsapása volt Miamiban, ahol a Chicago egy pontszegény meccsen vérzett el.

Dwyane Wade a Chicago Bulls ellen

Ismét kikapott a Milwaukee, ezúttal az Indiana otthonában 118-109-re, így ha tegnap már szinte biztosra vettük, hogy a Bakok lemaradnak a rájátszásról, akkor már szinte 100%-osnak vehetjük ezt a kijelentést. Az előző meccshez képest láthatóak voltak a csalódottság jelei a Buckson, hiszen Monta Ellis például csak 12 pontot szerzett 41 percnyi játékidő alatt. A Pacers legjobbjai nagyot játszottak, Granger 29, West 21, Hill pedig 22 egységgel járult hozzá az Indiana győzelméhez, ráadásul mai sikerével a Pacers már biztosan hazai pályán kezdi a rájátszást.

Nagy meglepetésre a hazai pályán szenvedett 91-80-as vereséget a Detroit a Minnesotától, ráadásul úgy, hogy három negyednyi játék után már 20 ponttal vezetett a Timberwolves. A vendégek a rengeteg hiányzó ellenére kiváló csapatjátékot mutattak be, hiszen öten is kétszámjegyű pontszámot könyvelhettek el. A hazaiaknál a kezdő szörnyen gyengén teljesített, egyedül Tayshaun Prince játékát lehet kiemelni, aki 18 egységig jutott.

A nap legjobban várt mérkőzése a két keleti gigász, a Miami és a Chicago összecsapása volt,amelyet végül a Heat nyert meg 83-72 arányban. Mindkét csapatból fontos játékosok hiányoztak, hiszen a Bullsnál Derrick Rose, míg a hazaiaknál Chris Bosh és Ronny Turiaf nem léphetett pályára. Ennek következtében a vendégek szekerét Joakim Noah tolta, aki 15 pontot és 10 lepattanót jegyzett, míg a Heat nyerőembere LeBron James volt, aki 27 pontot és 11 lepattanót szerzett. A Heat mestere, Eric Spoelstra így jellemezte az összecsapást: „Tipikus április végi keleti rangadó volt. Örülünk a győzelemnek, hiszen mindkét csapatnál volt pár sérült, ám mindenki, aki pályán volt, szépen küzdött.”

Nagyon sokba kerülhet még a Houston New Orleansban elszenvedett 105-99-es veresége, hiszen a Rocketsnak mindenképpen meg kellett volna nyerni ezt a mérkőzést ahhoz, hogy rájátszásba juthasson a csapat. A hosszabbításba torkolló meccsen hiába játszott jól Goran Dragic (23 pont), mivel a New Orleans nemrég felépült üdvöskéje, Eric Gordon tarthatatlan volt (27 pont), így végül a Hornets örülhetett.

Phoenixben szakadt meg a Clippers öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, hiszen Steve Nash-ék 93-90-re nyerték meg a nyugati rangadót. A két fél szerdán már találkozott egymással, akkor a Clippers örülhetett, hasonlóan szoros meccsen, most azonban fordult a kocka amely Nash, valamint Frye utolsó percben értékesített büntetőinek volt köszönhető. A vendégek legjobbja természetesen ismét Chris Paul volt 18 ponttal, a hazaiak szekerét pedig elsősorban a Dudley-Frye-Nash trió tolta, akik összesen 47 pontot termeltek. A mai sikernek köszönhetően egy esetleges Denver, vagy Utah elleni győzelem esetén a Suns biztosan bejut a rájátszásba.

NBA
A 111. játéknap eredményei
Indiana-Milwaukee 118-109
Detroit-Minnesota 80-91
Miami-Chicago 83-72
New Orleans-Houston 105-99 h.u.
Phoenix-LA Clippers 93-90