Európa Liga

Falcao duplájával közel került a történelmi duplához - videó

Az Atlético Madrid 4-2-re győzte le a Valenciát az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén. Az Atlético Madrid kolumbiai csatára, Radamel Falacao két gólt szerzett a találkozón, és tíz góljával közel került az újabb EL gólkirályi címéhez.

Radamel Falcao, ay Atl;tico Madrid kolumbiai csatára ünnepli a Valencia ellen szerzett gólját

Ahogy arról beszámoltunk, az Atlético Madrid Valencia felett aratott 4-2-es győzelmével jó eséllyel pályázik a döntőbe jutásra. A madridi együttes csatára, Radamel Falcao a tavalyi Európa Liga gólkirályi címe után idén duplázhat. A kolumbiai gólvágó jelenleg 10 góljával a szintén 10 gólos Klaas-Jan Huntelar mögött második a ranglistán, és közel került ahhoz, amire korábban senki nem volt képes az EL-ben (vagy elődjében, az UEFA-kupában): megvédheti gólkirályi címét. Az előző szezonban a Porto színeiben termelte ipari mennyiségben a találatokat Falcao, a portugálok végső diadalából összesen 17 góllal vette ki a részét. A mostani szezonban az Atlético színeiben már tíznél jár, és csak azért szorul a Schalke holland támadója mögé a góllövőlistán, mert a kolumbiai 1035 perc alatt érte el ezt a számot, míg Huntelaarnak ehhez 923 percre volt szüksége. A Schalke már kiesett az EL-ből, így Falcaónak mindössze egy találatra van szüksége a történelmi duplázáshoz, hiszen a még versenyben lévő csapattársa, a hétgólos Adrián López és a hatgólos Fernando Llorente (Athletic Bilbao) aligha éri utol a kolumbiai csatárt.

A csütörtök esti mérkőzésen a legszebb találat a kolumbiai nevéhez fűződött, 20 méterről rúgott védhetetlen bombáját 4:31-től láthatod az alábbi videón.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Sporting Lisboa (portugál)-Athletic Bilbao (spanyol) 2-1 (0-0)
gólszerző: Insúa (76.), Capel (80.), illetve Aurtenetxe (54.)
 
Atlético Madrid (spanyol)-Valencia (spanyol) 4-2 (1-1)
gólszerző: Falcao (18., 78.), Miranda (49.), Adrián (54.), illetve Jonas (45.+3.), Ricardo Costa (94.)
 
A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

 

  • Valencia - Atlético Madrid 2012-04-26 21:05:00