Átigazolás

Eldőlt, hogy Pizarro visszatér a Bayernhez - sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a Bayern München leigazolja korábbi játékosát, a jelenleg a Werder Bremenben szereplő Claudio Pizarrót a szezon végén távozó Ivica Olic pótlására.

A Münchner Merkur című lap szerint már tény, hogy Pizarro újra a Bayern játékosa lesz, de szombatig, amikor a Bajorok a Werder otthonában lépnek pályára, hivatalosan biztosan nem jelentik be az átigazolást.

Claudio Pizarro a Werder Bremen egyik mérkőzésén a Bundesligában 2011-ben.

A Bayernben egyértelmű helye van a kezdőcsapatban a Bundesliga góllövőlistáját vezető és a Bajnokok Ligájában is remeklő Mario Gomeznek, aki mellett ugyanakkor szüksége van az együttesnek egy helyettesre. Ivica Olic a következő szezontól már nem vállalja ezt a szerepet - valószínűleg a Wolfsburghoz megy -, így őt pótolni kell.

A müncheni vezetők szerint a 33 éves Pizarro erre tökéletesen megfelelne. A perui 2001 és 2007 között már volt a Bayern játékosa, háromszor lett bajnok, háromszor kupagyőztes, és egyszer az Interkontinentális Kupát is elnyerte a csapattal.

A csatár az átigazolási pletykákról egyelőre igen röviden nyilatkozott: "Nem mondok semmit."

A Werder egyébként a nemzetközi szereplés elmaradása miatt a korábbiakhoz képest igen szűk pénzügyi lehetőségekkel működik, így a klubvezetők valószínűleg megragadják a lehetőséget a költségcsökkentésre, és hajlandóak eladni a jól fizetett játékosok közé tartozó Pizarrót.