Forma-1

A Force India biztonsági okokból kihagyhatja a második bahreini szabadedzést

A Forma-1-es Force India istálló csapatvezető-helyettese, Bob Fernley bejelentette, hogy csapatuk gondolkozik azon, hogy teljes egészében kihagyja a Bahreini Nagydíj második pénteki szabadedzését, tartva a várható tüntetésektől.

A tavaly tavasz óta forrongó Bahreinben hagyományosan a hétvégéken, péntek délutántól a legaktívabbak a tüntetők, emiatt a Force India autói a garázsokban maradhatnak a második szabadedzés idején, de a szombati időmérőn és a vasárnapi futamon szeretne részt venni az istálló.

A Force-Inda versenyautója áll be a csapat boxába a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szabadedzésén.

"Nézegetjük a menetrendet, és gondolkozunk, hogy mit tegyünk, de az valószínű, hogy a második edzésen nem sok mindent fogunk csinálni. Lehet, hogy nem megyünk egy métert sem, lehet, hogy csak az edzés felén veszünk részt. Ahogy látták, reggel sok munkát végeztünk, úgyhogy megvannak a szükséges adataink" - mondta Bob Fernley arra utalva, hogy a Force India volt az egyetlen, amely lágy keverékű abroncsokat használt a délelőtti szabadedzésen.

"Egy kicsit át kell szerveznünk a dolgainkat, de az időmérőre és a versenyre mindennel kész leszünk" - nyilatkozta Fernley, aki arról is beszélt, hogy a Formula One Management, a sorozatot irányító, Bernie Ecclestone vezette szervezet arra biztatja őket, hogy minden eseményen vegyenek részt, de szerintük a futam a hétvége igazán fontos része.

A Force India szerelőinek autója közelében szerdán este egy Molotov-koktélt robbantottak a bahreini rezsim uralma ellen tiltakozó tüntetők, emiatt a csapat egyik alkalmazottja hazautazott az országból.