TAO-pénzek

Újabb helyszíneken folytatódnak az ellenőrzések

A Nemzeti Sport Intézet (NSI) munkatársai folytatják a látvány-csapatsportágak támogatásához kapcsolódó sportfejlesztési programok helyszíni szemléit, a beérkezett részelszámolások és hiánypótlások feldolgozását.

Az öt látvány-csapatsportágat támogató - társasági adókedvezményekből elkülönített - forrásnak köszönhetően várhatóan sok száz kisebb-nagyobb projekt valósulhat meg a közeljövőben országszerte.

Bardóczy Gábor, az NSI megbízott főigazgatójának vezetésével Jászberény után Orosházán, Egerben és Szigetszentmiklóson - előzetes időpont egyeztetéseket követően - tartottak helyszíni ellenőrzéseket. A megbízott főigazgató szerint minden helyszínen készséggel segítették munkájukat, így az elvárásoknak megfelelően jó ütemben haladhat a támogatások felhasználása is.

Az NSI-nek ezen ellenőrzési folyamatokkal nem célja a kérelmezők pénzhez jutásának lassítása. ”Sokkal inkább igazolni szeretnénk, hogy több száz településen van szükség plusz sportcélú források megnyitására. A 2011/2012-es támogatási időszakban, az egyes régiókban régóta megálmodott fejlesztések realizálódhatnak. Nem jól hangzó ígéretekről vagy kampányról van szó, amely mögött nincs elegendő fedezet. Eltökéltek és kíváncsiak vagyunk, hányan tudnak élni a felkínált fejlesztési lehetőséggel.” – közölte Bardóczy Gábor.

A megbízott főigazgató hozzátette, hogy a 2011/2012-es támogatási időszak elszámolási határidejének közeledtével felkészültek arra is, hogy hamarosan százával érkeznek majd elszámolások. „De nem panaszkodunk, hiszen pontosan az volt a döntéshozók célja, hogy törvényes keretek között tudjunk segítséget nyújtani az ott élőknek és a sportolni vágyóknak, ha igénylik.” – mondta az intézet megbízott vezetője.