Bahreini Nagydíj

A pilóták nem aggódnak - De la Rosa

  • MTI

Pedro de la Rosa, a HRT pilótája szerint a versenyzők biztosak abban, hogy gond nélkül zajlik majd a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság hétvégi Bahreini Nagydíja.

A HRT pilótája szerint a versenyzők biztosak abban, hogy gond nélkül zajlik majd a sivatagi futam.

"Senki sem aggódik - nyilatkozta csütörtökön a spanyol autóversenyző. - Hiszünk azoknak a felelős vezetőknek, akik azt mondták, hogy biztonságos körülmények között rendezik meg a futamot. Mi sportolók vagyunk, nekünk a versennyel kell foglalkoznunk."

De la Rosa azt állította, hogy semmi különbséget nem fedezett fel a korábbi és a jelenlegi fogadtatás között. "Talán annyi, hogy a szálloda bejáratánál komolyabb ellenőrzést tartanak" - mondta.

A nemzetközi szövetség (FIA) egy hete azt közölte, nincs ok arra, hogy a Bahreini GP-t ne rendezzék meg, a szervezők garantálják a biztonságot. Az elmúlt hetekben ugyanakkor felerősödtek azok a jelzések, melyek szerint a feszült politikai helyzet miatt törölni kellene a futamot, amely tavaly a 47 áldozatot követelő zavargások miatt maradt el.

A Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei harmadik futamát magyar idő szerint vasárnap 14 órától rendezik meg. A Bahreini Nagydíjról élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.