Forma-1

A Force India szerelője elmenekült Bahreinből

  • MTI

Hazautazott a Force India csapat egyik szerelője a Forma-1-es Bahreini Nagydíj helyszínéről, miután féltette a testi épségét az országban uralkodó állapotok miatt.

Az istálló négy munkatársa szerdán a szahíri pályáról tartott Manamába, amikor egy tüntetők által gyújtott benzines bomba miatt megállt a forgalom. Az incidens nem járt személyi sérüléssel.

A demonstrálók szerda este egy F1-es kiállítás ellen tiltakoztak, a megmozdulásnak a rendőrség vetett véget.

Nabel Radzsab, a Bahreini Emberjogi Központ illetékese úgy nyilatkozott a Daily Telegraph című angol napilapnak, hogy a kormányellenes tüntetők ki akarják mutatni haragjukat amiatt is, hogy Forma-1-es futamra kerül sor a zavargásoktól sújtott országban. Szerda este több demonstráció is volt Manamában és pálya környékén is.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken közölte: a rendelkezése álló adatok szerint nincs ok arra, hogy a bahreini versenyt ne rendezzék meg, a biztonsági garanciák adottak.

Az elmúlt hetekben felerősödtek azok a hangok, melyek szerint a feszült politikai helyzet miatt törölni kellene a futamot, amely tavaly a 47 áldozatot követelő zavargások miatt maradt el. A 2010-es Bahreini GP-re több mint 100 ezren látogattak ki, és a nézők félmilliárd dollár értékben költöttek azon a hétvégén.