Férfi kézilabda

Visszavonul a válogatottól a lengyel átlövő

Bejelentette visszavonulását a lengyel nemzeti csapattól Karol Bielecki, a Rhein-Neckar Löwen 202 cm-es balátlövője.

Bielecki több, mint 700 gólt szerzett a lengyel válogatottban

Bielecki hatalmas átlövései mellett arról is ismert, hogy 2010-ben egy felkészülési mérkőzésen  olyan szerencsétlenül ütközött a horvát Josip Valciccsal, hogy az véletlenül a szemébe kapott. Bielecki földre zuhant, a talajon keletkezett vértócsa jelezte, komoly a baj, majd később kiderült, hogy a bal szemére megvakult.

A játékos sportemberi nagyságát mutatja, hogy még abban az évben visszatért a pályára, egy speciális szemüvegben továbbra is a kapusok rémálma lett.

A sikertelen világbajnoki, Európa-bajnok és olimpai selejtező után az átlövő úgy döntött, hogy nem lép többé pályára hazája válogatottjában. "Már nem vagyok az az erős harcos, aki öt évvel ezelőtt. Nem vagyok képes már azon a szinten játszani. Annak ellenére, hogy elvesztettem a szemem világát, úgy segítettem hazám csapatát, amennyire csak tudtam, ezért szomorú számomra, hogy egy sikertelen időszak után kell visszavonulnom".

Bielecki a lengyel válogatott oszlopos tagjaként 2007-ben világbajnoki ezüstérmet, 2009-ben pedig bronzérmet szerzett.  A lengyel válogatottnak nem igazán jött össze az idei Eb, hiszen csak a kilencedik helyen végzett, majd az olimpai selejtezőknél már a sorsolásnál elpártolt tőlük a szerencse, hiszen a friss Eb-ezüstérmes Szerbia valamint a házigazda spanyolok mögött nem sikerült kiharcolniuk az olimpiai részvételt.

2007 óta erősíti a német Löwen csapatát, amellyel két évvel ezelőtt Bajnokok Ligája elődöntőt játszott. A 30 éves balátlövő a következő szezontól otthon folytatja karrierjét, hiszen több honfitársához hasonlóan a Targi Vive Kielce csapatához igazolt.