Divízió I-es jégkorong vb

A kiállítások egy része jogos volt, a másik nem - Kevin Primeau

  • MTI

A legnagyobb helyzeteit is elpuskázó magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a házigazda szlovén csapattól a ljubljanai divízió I-es világbajnokság szerdai, harmadik fordulójában, és csak akkor marad reális esélye a világelitbe kerüléshez, ha csütörtökön legyőzi az osztrák együttest.

Az emberelőnyöktől hamar felpörögtek a hazaiak, s már a 3. percben megszerezték a vezetést. Később a vendégeknek is komoly ziccereik voltak, de azok kimaradtak.

A második harmadban két gyors létszámfölényes találattal nőtt a különbség, s a végén sem volt izgalom, leszámítva Vas Márton szépítését és néhány verekedést.

Sorozatban ez volt a harmadik ljubljanai vb-meccs, amelyen 4-1-re nyertek a szlovénok a magyarok ellen.

A bíró 26 perc kiállítást osztott ki a hazaiaknak, és 36 percnyit a vendégeknek.

A magyarok számára akkor marad reális esély a feljutásra, ha csütörtökön legyőzik az osztrákokat, akik szerdán meglepetésre kikaptak a japánoktól.

Kevin Primeau, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Túl sok kiállítást kaptunk, ennek egyik része jogos volt, a másik része nem, a szlovén csapat pedig van annyira jó, hogy ezeket az emberelőnyöket belője. Mindez párosult a hazaiak részéről egy remek kapusteljesítménnyel. A mérkőzés egyik fordulópontja volt, amikor 1-0-ás hazai vezetésnél kihagyta a szólót, majd utána rögtön kettős emberhátrányba kerültünk és két gyors gólt kaptunk."

Bálizs Bence, a magyar válogatott kapusa: "Buta gólokat kaptunk, de tény, hogy a szlovénok ma jobbak voltak. A helyzetkihasználásuk révén nyerhettek. Sajnálom, hogy nem tudtam győzelemhez segíteni a csapatot."


Vas Márton, a magyar gól szerzője: "Túl sok kiállítást szedtünk össze, és többet kellett volna korcsolyáznunk. Ez a kettő okozta ma a vesztünket. Nem szabad megtörnünk, csütörtökön le kell győznünk az osztrákokat, hogy életben tartsuk álmainkat. A mai nap is bebizonyította, hogy bárki ellen lehet győzni."


Hári János, a magyar válogatott támadója:"Sajnos így alakult. Ők belőtték a helyzeteiket, mi nem. A rengeteg emberhátrányunk sok erőt kivett belőlünk, de remélem gyorsan tudunk regenerálódni, mert csütörtökön is komoly mérkőzés vár ránk."

Szlovénia-Magyarország 4:1 (1:0,2:0,1:1)
Magyarország
kapusok: Bálizs, Budai
mezőnyjátékosok: Kovács, Hetényi, Horváth, Szélig, Tokaji, Hegyi, Benk, Vas M., Ladányi, Láda, Pozsgai, Galanisz, Sikorcin, Sofron, Vas J., Hári, Mihály, Magosi, Sille, Bartalis
vezetőedző: Kevin Primeau
Szlovénia
kapusok: Kristan, A. Hocevar
mezőnyjátékosok: Tavzelj, Robar, Golicic, Jeglic, Razingar, D. Rodman, M. Hocevar, Gregorc, Music, Pavlin, E. Pance, Z. Pance, Kovacevic, Hebar, M. Rodman, Dervaric, Ticar, Sabolic, Pajic, Kranjc
vezetőedző: Matjaz Kopitar
kiállítások: Hegyi (4.), Horváth (8.), Hegyi (8.), Horváth (20.), Ladányi (26.), Tokaji (26.), Vas J. (43.), Tokaji (43.), Sille (44.), Láda (47), Szélig (48.), Sikorcin (56.) illetve Hebar (8.), Music (10.), Jeglic (23.), Music (29.), Razingar (36.), Tavzelj (39.), Kovacevic (48.), D. Rodman (52.), D. Rodman (56.), Dervaric (57.), Sabolic (60.)
gólok: Ticar (3.), Gregorc (27.), D. Rodman (28.), Ticar (48.), illetve Vas M. (51.)
A divízió I-es jégkorong-vb állása
Csapat Meccs GY HGY HV V GA Pontok
Szlovénia 3 3 0 0 0 11:5 9
Ausztria 3 2 0 1 0 15:11 7
Magyarország 3 2 0 0 1 9:6 6
Nagy-Britannia 3 0 1 0 2 9:13 2
Japán 3 0 1 0 2 7:12 2
Ukrajna 3 0 0 1 2 8:12 1
GY=győzelem, HGY=hosszabbításos győzelem, HV=hosszabbításos vereség, V=vereség, GA=gólarány