Bajnokok Ligája

A kesergés és a bizakodás között ingadoznak a spanyolok a Bayern-Real után

  • MTI

A kedden este játszott Bayern München-Real Madrid (2-1) Bajnokok Ligája-mérkőzést így értékelték Európa legnagyobb lapjai:

Spanyolország

El País

"A Real döntetlenre spekulált, megbűnhődött érte. Óriási taktikai csatát vívtak a csapatok, tudták, hogy minden hibának sorsdöntő következményei lehetnek, ezért mindent megtettek, hogy elkerüljék ezeket."

El Mundo

"A Real ismét megbotlott a müncheni pokolban. Már megint ezek a németek! Miközben a Bayern győztes gólját egy spanyol nevű játékos szerezte: Gomez."

Marca

"Özil gólja aranyat érhet. A Realnak jó esélye van arra, hogy a döntőre visszatérjen Münchenbe."

 

As

"A Real egyszerűen nem tud nyerni Münchenben, még úgy sem, hogy Augenthaler, Hoeneß vagy Rummenigge rég nincs már a pályán. A régi mumus kissé megkopott már, de a Madridra gyakorolt hatása nem változott."

Anglia

Sun

"Gomez az utolsó pillanatban betalált, ezzel tovább fűti a bajor álmokat a müncheni döntőről."

 

Daily Mail

"A Real rossz szokása még José Mourinho reményeit is megrendítheti arra vonatkozólag, hogy három különböző klubbal is BL-t nyerjen. Az elitsorozatban a madridiak eddig tízszer utaztak Münchenbe, ebből kilencszer kikaptak."

The Times

"A bajorokat minimális előnyhöz juttató Gomez nevetett utoljára."

 

The Guardian

"Az európai futball két óriása találkozott, de leginkább csak a durvaság és a küzdőszellem emlékeztetett mindenkit e két klub régi rivalizálására."

Olaszország

La Gazzetta dello Sport

"Királyi Bayern! Mourinho remeghet, Gomez gólja megdermesztette a Realt."

 

Tuttosport

"Ribéry és Gomez miatt fájhat Mourinho feje. A Bayern és a Real csodálatos meccset játszott."

 

Corriere dello Sport

"Gomez elsüllyesztette Mourinhót."

 

 

Franciaország

L'Equipe

"A robbanékony Ribéry vezette németek elsüllyesztették a spanyol armadát. A mérkőzés tempója fantasztikus visszavágót ígér jövő szerdára."

France Football

"Micsoda futball! A Bayern nagyszerű meccset nyert meg, és jó hír Laurent Blanc szövetségi kapitánynak, hogy az első gólt szerző Ribéry hihetetlen hőfokon égett."

Le Figaro

"Erre építhet a Bayern: az előzetesen kívülállónak tekintett csapat rácáfolt a várakozásokra, és 2-1-re legyőzte a Realt."

Portugália

Público

"Mourinhónak az utolsó percben kapott gól miatt beigazolódott a meccs előtt mondott állítása, miszerint a Bayern igazi csapatként játszik."

Jornal de Noticias

"A Bayern valóban mumus a Real számára. Érdekes módon az ötlettelen Ronaldo passzából kiegyenlítő Özil gólja ébresztette fel a münchenieket, Mourinho pedig tévedett, amikor a hátralévő időben döntetlenre játszott."