Ökölvívás

Ungvári és Nagy kikapott, öt magyar az olimpiai selejtező negyeddöntőiben

  • MTI

Öt magyar résztvevője lesz a szerdai negyeddöntős programnak a törökországi Trabzonban zajló ökölvívó olimpiai selejtezőn, mivel kedden este Ungvári István és Nagy Krisztián vereséget szenvedett.

A 49 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvári a 2008-ban olimpiai bronzérmes, 2010-ben Európa-bajnok Patrick Barnesszal csapott össze a nyolcaddöntőben. Az első menetet ugyan még megnyerte - ügyesen elmozgott, és jókor verte keresztbe a monoton tempóban araszoló írt -, a másodikban azonban visszaesett, alig ütött, ezért többszöri figyelmeztetés után passzivitás miatt leléptették.

Az 56 kilós Nagynak az azeri Magomed Abdulhamedov volt az ellenfele a legjobb 16 között. A magyar öklöző megnyerte az első menetet 4-2-re, a másodikban viszont az azeri fordított 7-6-ra, néhány nagy pofon becsúszott, de a remény még megmaradt. A harmadik menetet már rengeteg szabálytalanság tarkította, végül Abdulhamedov 13-9-es pontozással megnyerte a meccset.

A nap során korábban negyeddöntőbe jutott az 52 kilós Kalucza Norbert. Mellette ott van a negyeddöntőben Bacskai Balázs (69 kg), Szellő Imre (81 kg) és Bernáth István (plusz 91 kg) is, Darmos József (91 kg) pedig a sorsolásnak köszönhetően eleve a nyolc között kezdi meg szereplését.

Darmosnak győznie kell a londoni kvótáért, Bacskainak és Bernáthnak az első kettő, Kaluczának és Szellőnek pedig az első három közé kell kerülnie ezért.