Nemzetközi foci

Pofozkodás és fegyveres fenyegetés az argentin Racing öltözőjében

Lemondott az argentin bajnokságban szereplő Racing Club vezetőedzői posztjáról a korábbi argentin szövetségi kapitány, Alfio Basile, miután csapata négy mérkőzés óta nem tudott nyerni, és legutóbbi veresége után elszabadultak az indulatok az öltözőben.

Az argentin válogatottat 1991 és 94, illetve 2006 és 2008 között irányító Basile azt követően lett a Racing szakvezetője, hogy Diego Simeone a spanyol Atlético Madridhoz távozott. Irányításával két döntetlennel és két vereséggel kezdte a Clausurát az együttes, majd két megnyert bajnoki és egy sikeres kupameccs után négyszer megint nem tudott nyerni, legutóbb az Independiente otthonában kapott ki 4-1-re.

A Racing Club játékosát, Teofilo Gutiérrezt állítja ki a játékvezető az Independiente elleni argentin bajnoki mérkőzésen 2012-ben.

A meccs után az öltözőben igencsak paprikás hangulat alakult ki, a Racing egyetlen gólját szerző, de a 67. percben kiállított csatárnak, Teofilo Gutiérreznek többen is nekitámadtak, Sebastian Saja, a csapat kapusa állítólag meg is ütötte, amire a kolumbiai válaszul egy paintball-pisztollyal fenyegette meg a csapattársait.

Ezek után döntött úgy Alfio Basile, hogy távozik a klubtól. Az utódja a 31 éves, szintén argentin Luis Zubeldia lett, aki korábban a Lanús és az ecuadori Barcelona vezetőedzője volt. Ő hangzatos belépő beszédében azonnal kijelentette, hogy rendet tesz a csapatnál, és szívfájdalom nélkül kirak bárkit, aki nem teljesít megfelelően. Reméljük, megfelelően felszerelkezett a feladathoz...