Tenisz

Nadal "kicsit aggódik" sérülékeny térde miatt

Rafael Nadalnak, a férfi teniszezők világranglistája második helyezettjének az utóbbi években rendre szüneteket kellett beiktatnia a szezonjába bal térdének sérülései miatt, és idén tavasszal sem volt ez másként, a miami torna elődöntőjét fel kellett adnia Andy Murray ellen, majd rehabilitáción kellett részt vennie. Ezúttal azonban ő maga sem biztos abban, hogy tökéletesen felépült.

Rafael Nadal rengeteg futásra épülő játékstílusa szinte magától értetődően magában hordozza a lábsérülések veszélyét, és a bal térde nem is bírja túl jól az állandó terhelést, a hátsó keresztszalagjával rendszeresen gondjai vannak a tízszeres Grand Slam-győztesnek. Legutóbb a márciusi miami tornán kellett emiatt feladnia az elődöntőt, és elmondása szerint utána két hétig semmiféle munkát nem tudott végezni.

"Meg sem tudtam mozdítani a térdem. Türelmesnek kellett lennem" - mondta.

Rafael Nadal a Roland Garros elődöntőjében 2011-ben.

Nadal szerdán kezdi meg a szereplését a Monte Carlo-i tenisztornán, a Roland Garros előtti salakos szezon egyik legfontosabb versenyén, amelyet sorozatban nyolcadszor nyerhet meg. Ugyanakkor nem érzi magát teljesen felkészültnek, még akkor sem, ha a salak egyértelműen a kedvenc borítása.

"Egyáltalán nem érzem még magam kényelmesen a pályán. Időre van szükségem, órákat kell a pályán töltenem, meccseket kell játszanom és edzenem kell. Miami után hosszú időt kellett kihagynom, négy napja álltam edzésbe, ami nyilvánvalóan nem elég" - nyilatkozta a spanyol klasszis.

Nadal őszintén beszélt arról is, hogy a rehabilitáció ezúttal nem sikerült olyan jól a sérülése után, mint az utóbbi években: "Már kétszer végigcsináltam ezt a kezelést. Korábban gyorsan hatott, de most az Indian Wells-i torna előtt csak az első napokban éreztem javulást, utána nem volt olyan jó a helyzet. Szóval egy kicsit most én is félek, de jelen pillanatban jónak tűnik a térdem, rendesen tudtam edzeni. Az majd csak idővel derül ki, hogy milyen állapotban van, amikor száz százalékon játszom, és anélkül fogok futni, hogy rágondolnék. De most a legfontosabb, hogy minél többet gyakorolhassak."