U18-as válogatott

A Serie C legjobbjaival csap össze a Mészöly-csapat

Az őszi Európa-bajnoki selejtező tornára készülő U18-as válogatott szerdán 11 órától újabb nemzetközi mérkőzést játszik, az olasz Serie C legjobb 19 éves játékosaiból álló csapat lesz az ellenfele Telkiben.

Ez azt jelenti, hogy a vendégek futballistái egy évvel idősebb korosztályt képviselnek, többen közülük már a felnőtt csapatban játszanak az olasz harmadosztályban.

Sérülés miatt nem lehet ott a mieink keretében Kelemen Márk, Huller Ádám és Nagy Erik, ugyanakkor hosszabb távollét után visszatér az együttesbe Halmai Ramón és Kocsis Gergő is.

"Van néhány sérültünk, de egy-két játékos kivételével ugyanaz a keretünk, mint a korábbi összetartásainkon - mondta az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - A célunk az, hogy az eddigiekben begyakorolt taktikai elemek még inkább beépüljenek a játékunkba, és minél jobban összecsiszolódjanak a futballisták. Örülök, hogy erős ellenféllel mérhetjük össze a tudásunkat, hiszen bár harmadosztályú játékosokról van szó, az olaszok idősebbek, legtöbbjük már a felnőttek közt szerepel klubcsapatában. Bízom benne, hogy ismét sikerül előrelépnünk, és közelebb kerülnünk ahhoz, hogy az őszi Eb-selejtezőig ütőképes csapatot állítson össze."