Atlétika

A meleg tönkretette idén a bostoni maratonit

  • VNA

Az időjárás ezúttal nem kedvezett a gyors futásoknak a bostoni maratonin, de így is kenyai sikerek születtek a világ legrégebbi városi versenyén.

A kenyai Wesley Korir győzelmét hozta hétfőn a 116. alkalommal megrendezett Boston maratoni. A világ legrégebbi városi futóversenyén ezúttal túlságosan meleg volt, így a tavalyi - a valaha volt legjobb időeredményt hozó - futást ezúttal nem várhatta senki sem. A futók számára a 25 fokos "hőség" nem volt kedvező, így Korir ideje is jelentősen elmaradt a várakozásoktól. A nehéz bostoni terepen a kenyai futó így is 2:12,40-es idővel győzött, megelőzve honfitársát Levy Matebot (2:13,06) és Bernard Kipyegot (2:13,13).

Az ezen a szinten erős közepesnek mondható időeredménytől függetlenül Korir így sem lehetett boldogtalan, hiszen győzelméért 150.000 dollárt kapott a szervezőktől. A körülményekre jellemző, hogy az utóbbi 26 évben csupán egyetlen olyan alkalom volt, amikor ennél is lassabb volt a bostoni maratoni győztesének időeredménye. A nőknél a világbajnoki harmadik, szintén kenyai Sharon Cherop (2:31,50) győzött, aki jelentősen elmaradt a tavalyi győztes Caroline Kilel időeredményétől.