London 2012

Véget ért Papp Gábor kálváriája - mehet a paralimpiára

  • VNA

Papp Gábor mégis résztvevője lehet a londoni paralimpiának, kiváló cselgáncsozónk megkapta a hivatalos visszaigazolást is.

A judoinfo.hu információi szerint a nemzetközi szövetség Papp Gábor kvótáját írásban is visszaigazolta, ezzel hivatalosan eldőlt, hogy a +100 kilogrammosok között induló judósunk is ott lehet a londoni paralimpián, amelyen rajta kívül Szabó Nikolett képviselheti majd színeinket ebben a sportágban. Papp Gábor kalandos körülmények között jutott el Londonba. Tavaly először arról kapott írásos értesítést a Magyar Paralimpiai Bizottság, hogy világranglistás helyezése alapján ő is ott lehet Londonban, majd másnap érkezett a bocsánatkérő levél arról, hogy rosszul állították össze a rangsort, a sportoló mégsem lehet ott a paralimpián.

Az idén az a tájékoztatás érkezett, hogy Papp Gábor egy kanadai judóssal holtversenyben a tizenkettedik helyen áll, ezért kettejüknek ki-ki meccset kell vívni egymással az utolsó szabad londoni helyért.Erre a mérkőzésre a múlt hétvégén Heidelbergben, a German Openen került volna sor, a helyszínen azonban kiderült, hogy visszalépés és kizárás miatt (egy algériai judós nem ment át a klasszifikáción) Papp Gábor és kanadai riválisa is ott lehet Londonban. Ezzel már tizenötre nőtt azoknak a magyar sportolóknak a száma, akiknek megvan a visszaigazolt londoni kvótájuk a 2012-es paralimpiára.

A magyar csapat eddigi résztvevői a 2012-es paralimpián
Berecki Dezső, Csonka András és Pálos Péter asztaliteniszező, Sors Tamás és Vereczkei Zsolt úszó, Gurisatti Gyula és Dávid Krisztina sportlövő, Szabó Nikolett és Papp Gábor (mindkettő Józsefvárosi DSE) judós, Sas Sándor és Szávai Csaba erőemelő, valamint Osváth Richárd, Szekeres Pál, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi vívó.