Kézilabda BL

Országos csatornán akarják látni a meccseket a főszereplők

  • MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Bajnokok Ligája-résztvevő csapatok közös nyílt levélben fordultak az európai szövetséghez (EHF) annak érdekében, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a magyar érdekeltségű BL-mérkőzéseket, így már májusban, a női sorozatban a győriek Podgorica elleni döntőjét is.

"Olyan szituáció állt elő, amely a sportág valamennyi szereplője számára hátrányos, hiszen láthatatlanná vált egy olyan látványsport, amely Magyarországon rendkívül népszerű" - olvasható az MKSZ, a Győri Audi ETO KC, az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged
levelében annak kapcsán, hogy tavaly tavasszal - az országosan széles körben elérhető televíziós csatornák helyett - "a rendkívül szűk elérésű" DigiSport és DigiSport Plus csatornákra került a férfi és női BL közvetítési joga.

A szerzők háttér-információként szerepeltetik az m1 által sugárzott férfi Európa-bajnokság nézettségi adatait, melyekből kitűnik: átlagosan több mint másfél millióan voltak kíváncsiak a meccsekre, miközben - amint arra egy másik táblázat utal - a Digi Sporton a Veszprém Ademar León elleni BL-nyolcaddöntős találkozóját 200 ezren sem követték nyomon.

"Levelünknek kiemelt aktualitást kölcsönöz, hogy egy magyar kézilabdacsapatnak lehetősége nyílik arra, hogy megnyerje a legrangosabb európai kupát. Ezért első lépésként azt szeretnénk elérni, hogy az idei BL-döntő mindkét mérkőzése országos elérhetőségű csatornán (is) látható legyen hazánkban, hiszen meggyőződésünk, hogy ilyen élménytől nem lehet megfosztani a magyarok millióit, és ez az EHF-nek, illetve a Bajnokok Ligája-sorozat szponzorainak sem állhat érdekében" - olvasható a levélben.

A Győri Audi ETO KC három év után jutott ismét a BL fináléjába, s május 5-én vagy 6-án fogadja a montenegrói Buducnost Podgoricát, majd egy héttel később idegenben lesz a visszavágó.