Tenisz

Jennifer Capriati is híresség lesz júliusban

  • VNA

Az olimpiai bajnok és háromszoros Grand Slam győztes Jennifer Capriati is tagja lesz a teniszező Hírességek Csarnokának.

A korábbi kiváló játékos, Jennifer Capriati is tagja lesz hamarosan a teniszező Hírességek Csarnokának (Hall of Fame). A korábbi világranglista első pályafutása során három Grand Slam tornán győzött, emellett pedig az 1992-es barcelonai olimpián is aranyérmes lett, ahol a női egyes döntőjében nagy riválisát, a német Steffi Grafot is sikerült legyőznie. "Lelkesen várom a beiktatást, hiszen ezzel egy álmom válik valóra. Számomra ez hatalmas elismerést jelent, hiszen a tenisz mindig is az életem része volt, egy igazi szenvedély, amit imádtam csinálni. Hogy mindezért még tisztelegnek is előttem, az már csak hab a tortán" - nyilatkozta a hír kapcsán a most 36 esztendős Capriati.

Jennifer Capriati világelső, olimpiai bajnok és Grand Slam győztes is volt - Fotó:AP Photo/Rick Stevens

A beiktatást július 14-én Newportban rendezik meg, ahol Capriati mellett többek között a háromszoros Roland Garros győztes brazil Gustavo Kuerten is bekerül a Hírességek Csarnokába. Capriati legjobb éve a 2001-es volt, amikor 18 héten keresztül vezette a világranglistát és megnyerte a Roland Garrost valamint győzött az Australian Openen is. Az amerikai játékos 2004-ben fejezte be aktív játékos pályafutását, amely a sportbeli sikerek mellett számos magánéletbeli válsággal is együtt járt. Capriati ugyanis többször abbahagyta a játékot, mivel a burn-out szindróma tüneteivel kezelték. Emellett egy alkalommal áruházi lopáson is érték, sőt később kokain fogyasztás miatt rehabilitációs kezelésekre is kellett járnia.