Ökölvívás

Bacskai, Szellő és Bernáth a nyolc között az olimpiai selejtezőn

  • MTI

Bacskai Balázs (69 kg) és Bernáth István (+91 kg) után a 81 kg-osok között szereplő Szellő Imre is bejutott hétfő este a legjobb nyolc közé a törökországi Trabzonban zajló ökölvívó olimpiai selejtezőn.

A 69 kg-os súlycsoportban érdekelt, 2010-ben Európa-bajnok Bacskai az első fordulóban erőnyerő volt, a nyolcaddöntőben alig öt és fél percet töltött a ringben, hatalmas fölényben volt, ellenfele már az első menetben vérzett, majd a második menet vége előtt a bíró beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet. Bacskai a negyeddöntőben a török Abdulkadir Korogluval találkozik, aki 21-10-re verte a fehérorosz Mohamed Nurutgyinovot.

A szupernehézsúlyú Bernáth István mindhárom menetben súlyos ütéseket mért az izraeli Roman Maryanovskira, akire így három alkalommal is számolni kellett. Bernáth végül 16-9-es, pontozásos győzelmet aratott, s szerdán a szlovén Labinot Xhoxhajjal csap össze a négy közé jutásért.

A 81 kg-osok között szereplő Szellő Imre délelőtt az észt Ainar Karlson felett diadalmaskodott, majd a 16 között nagy csatában győzte le Victor Cotiujanschiit. Az első menet után a moldovai vezetett 7-5-re, majd a második után is nála volt az előny 11-10 arányban. A kecskeméti versenyző azonban felpörgött, és ledarálta ellenfelét, így fölényesen hozta ezt a szakaszt és végül 20-15-ös pontozással megnyerte a találkozót. Szellő a negyeddöntőben a montenegrói Bosko Draskovic és a brit Callum Smith összecsapásának győztesével találkozik.