WTCC

Michelisz feladta a második futamot Marokkóban

Címkék:

Michelisz Norbert a 7. körben feladta a túraautó-világbajnokság marokkói állomásának második futamát. A Zengő Motorsport versenyzője idén először nem szerzett pontot. Az első három helyen a mezőnyből kimagasló Chevrolet pilótái végeztek.

A Zengő Motorsport versenyzője idén először nem szerzett pontot.A verseny rajtját húsz perccel elhalasztották, a helyszíni információk szerint az orvosi stáb tevékenysége miatt. Gabriele Tarquini a bokszba hajtott a felvezető kör után, így egy versenyző már a rajt előtt kiesett Michelisz Norbert elől. A Zengő Motorsport pilótája a második, állórajtos futamot is a 13. helyről kezdte, sikerült megelőznie Tom Chiltont, majd a lelassuló Alex Macdowall elé került. Közben az élbolyban Tom Coronel a harmadikról a nyolcadik helyre jött, Stefano D'Aste a 11.-ről az ötödikre. Tiago Monteirónak leszakadt egy darab az autójáról, James Nash és Franz Engstler tartotta helyét az első sorban.

Robert Huff Coronelt próbálta megelőzni, Monteiro Seatjáról újabb darabok szakadtak le, és Yvan Müller majd Alain Menu is megelőzte. Michelisz közben visszacsúszott a 13. helyre, majd a 17.-re rangsorolta a számítógép. Elöl Engstler és Huff csatázott, de előbbinek nem sok esélye volt, a Chevroletek oktatták a mezőnyt a 10., 9. és 7. helyről induló trió öt kör után feljött az első három pozícióba.

Michelisz autója teljesen instabil volt, a BMW-ben eltört egy felfüggesztés, ezért a rázóköveket elkerülve körözött a mezőny végén. Aztán a 7. kör végén betolták a versenygépet a bokszba, 2012-ben először nem tudta befejezni a versenyt Michelisz, ezzel együtt először nem szerzett pontot az idényben.

A Chevroletek karöltve bekísérték egymást a célba, Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu lett a végső sorrend. Muller negyedszer győzött Marokkóban.

Michelisz az első futamot a kilencedik helyen zárta, a Zengő Motorsport másik pilótája, Wéber Gábor nem indult Marrákesben.