WTCC

Michelisz a 9. lett az első marrákesi futamon

Címkék:

Michelisz Norbert a 9. helyen zárta a túraautó-világbajnokság marokkói állomásának első futamát. A győzelmet a svájci Alain Manu szerezte meg a Chevrolettel.

Michelisz a 9. lett az első marrákesi futamonA Zengő Motorsport pilótája a 13. pozícióból rajtolt, a rajtnál tartotta helyét, majd két ütközés is törtnént előtte, így a második körben érkezett a pályára a biztonsági autó, ami miatt megnövelték egy körrel a verseny távját (11-ről 12-re). Az újraindításnál a 10. helyen haladt Michelisz, Tarquini ellépett tőle, O'Young pedig ott loholt a nyakán.

A magyar versenyző folyamatosan küzdött az autó beállításaival, de Monteiro kiesésével már a 9. állt, mögötte Tom Coronel autózott, aki végül az utolsó előtti körben megelőzte. Gabriele Tarquini az utolsó körben lelassult, félreállt, így végül Michelisz a 9. helyen zárta az első futamot, amivel két pontot szerzett. Michelisz a futam után az Eurosportnak elmondta, hogy a negyedik-ötödik körtől folyamatosan küzdött az autóval, így reálisnak tartja a kilencedik pozíciót.

A győztes a pole pozícióból induló francia Alain Menu lett, aki végig biztosan tartotta vezető helyét, mögötte Robert Huff és Yvan Muller végzett.

A második marokkói futam magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.