Asztalitenisz

Lovas búcsúzott a nyolc között, nincs meg a kvóta

  • MTI

Lovas Petra kiesett a nyolc között az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban, így ezen a tornán biztosan nem szerez kvótát a londoni játékokra.

A zárónapon mindkét nemnél egy 16 fős kieséses táblán zajlanak a küzdelmek, s további hárman - a két ág győztese, illetve a bronzmeccs nyertese - jutnak ötkarikás indulási joghoz.

Lovas - akinek sikere a magyar női csapat londoni indulása szempontjából lett volna különösen fontos - a szerb színekben versenyző Gabriela Feher legyőzése után a rendkívül kellemetlen stílusú osztrák Amelie Soljával csapott össze, és némi meglepetésre sima vereséget szenvedett.

Magyar részről így már csak Pattantyús Ádám van versenyben a viadalon, ő a szerb Zolt Petével veszi fel a küzdelmet a nyolc között. A kvótaszerzéshez két sikerre van még szüksége.

A luxembourgi viadalon a férfiaknál és a nőknél is összesen 11-11 indulási jog talált-talál gazdára a nyári játékokra. Magyar részről eddig - nagy és kellemes meglepetésre - Zwickl Dániel csatlakozott a már korábban kvótát szerzett Tóth Krisztinához és Póta Georginához.

Eredmények (a verseny honlapja alapján):
A négy közé jutásért:
Nők:
Amelie Solja (osztrák)-Lovas Petra 4-0
 
Korábban:
A nyolc közé jutásért:
Férfiak:
Pattantyús Ádám-Jaroszlav Zmudenko (ukrán) 4-2
Wang Zeng Yi (lengyel)-Kosiba Dániel 4-1
Nők:
Lovas-Gebriela Feher (szerb) 4-0 - Feher a harmadik szett után feladta
 
Az asztaliteniszezőknek a mostani torna után már csak egy lehetőség kínálkozik a kvótaszerzésre: a májusi, dohai világselejtező.